Rareș Bogdan își face campanie în Olt alături de un inculpat acuzat de infracțiuni grave/ FOTO

Deși din studiourile Realității TV a pus întotdeauna tunurile pe cei cu probleme de ordin penal care dețin funcții politice sau în aparatul de stat, Rareș Bogdan, numărul 1 pe lista candidaților PNL pentru alegerile europarlamentare, își face campanie, acum, apărând pe afișe alături de un inculpat într-un mega-dosar în care este acuzat de mai multe infracțiuni grave. Este vorba de președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu,  trimis în judecată pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Afișele celor doi acoperă ferestrele sediului PNL Olt, situat într-o zonă extrem de populată din Slatina.

Apariția șefului liberalilor din Olt pe un afiș în precampania pentru alegerile europarlamentare este cel puțin ciudată, pentru că Liviu Voiculescu nu se află pe lista candidaților PNL.

Strategia nu este foarte proastă doar pentru fostul jurnalist de la Realitatea TV, tras în jos de imaginea unui inculpat, ci și pentru singurul candidat din Olt la europarlamentare, Mădălin Teodosescu, primarul orașului Balș; chipul acestuia trebuia să apară pe afișe, alături de VIP-urile liberalilor, și nu al șefului său de partid, care încearcă astfel să-l eclipseze. Nu o spunem noi, ci colegii de partid ai celor doi.

„Cum să apari pe un afiș cu încărcătură electorală dacă tu nu candidezi? Și asta în condițiile în care ai în județ un candidat oficial. Așa ceva este de neconceput”, a comentat, joi, un liberal.

Rareș Bogdan, pe un afiș alături de liderul PNL Olt, Liviu Voiculescu, trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni

De altfel, cei doi sunt împreună azi, pentru că Rareș Bogdan, Ludovic Orban, Robert Sighiartău și europarlamentarul Marian Jean Marinescu se află într-o vizită electorală în județul Olt.

_________________________

Fost ofițer de poliție, Liviu Voiculescu a fost trimis în judecată de DIICOT, în 2014, într-un mega-dosar în care inculpați mai sunt foști colegi ai săi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Olt, foști angajați ai Finanțelor Publice Olt și oameni de afaceri din Olt și Dolj și în care actualul președintele al PNL Olt este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Deși la început a fost iureș mare generat de procurorii DIICOT Craiova, în sentința pronunțată în 6 decembrie 2017 de Tribunalul Dolj au fost date doar câteva pedepse de închisoare cu suspendare, unii dintre inculpați, printre care s-a numărat și Liviu Voiculescu, fiind achitați. Procurorii DIICOT au făcut apel, iar sentința dată de prima instanță a fost valabilă până miercurea trecută, când magistrații Curții de Apel Craiova au desființat-o și au dispus rejudecarea dosarului.

Deși tot timpul a susținut că este nevinovat, Voiculescu a încercat să nu ajungă în fața instanței. În timpul cercetării penale, el i-a dat 43.000 de euro omului de afaceri Marian Lazăr, zis Chinezu’, ca să-l scape de Justiție pe calea cumpărării de influență. Acesta nu s-a ținut de cuvânt, așa că polițistul a decis să îl denunțe pe afacerist, care a fost el însuşi trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, fiind condamnat de Tribunalul Olt la patru ani de închisoare cu executare.

Dosarul în care figurează ca inculpat i-a pus obstacole lui Voiculescu și în cariera politică. În 2017, după decesul neașteptat al fostului lider al PNL Olt, Costel Moisescu, fostul polițist a fost propus să candideze pentru funcția rămasă liberă. Deși alegerile urmau să aibă loc în luna decembrie a aceluiași an, acestea au fost amânate până după data la care instanța trebuia să pronunțe sentința, Voiculescu sperând la o achitare. Achitarea a venit și doar așa el a putut candida pentru funcția pe care o ocupă azi.

După ce, însă, Curtea de Apel Craiova a desființat, miercuri, sentința care îl favoriza pe actualul președinte al PNL Olt, unii dintre colegii săi spun că Liviu Voiculescu are o problemă de integritate și că ea ar trebui soluționată prin demisia acestuia din fruntea organizației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here