Siminica Mirea, front comun cu parlamentarii PSD de Olt pentru dezvoltarea Slatinei

Senatorul independent de Olt Siminica Mirea a făcut front comun cu cei șase parlamentari social-democrați de Olt, cu care a inițiat o lege pentru trecerea unor terenuri din domeniul public al statului în proprietatea privată a municipiului Slatina și în administrarea consiliului local, terenuri ce vor fi folosite pentru extinderea platformei industriale a orașului.

Legea, care a trecut de votul ambelor camere ale Parlamentului, prevede trecerea unor terenuri din domeniul public în domeniul privat al statului și în administrarea Ministerului Apelor și Pădurilor – Regia Națională a Pădurilor-Romsilva și, ulterior, transmiterea acestora, cu titlu gratuit, în proprietatea privată a Slatinei și în administrarea consiliului local.

Potrivit expunerii de motive, în ultima perioadă municipiul Slatina a cunoscut o puternică dezvoltare economică, ca urmare a extinderii platformei industriale, ceea ce a condus la necesitatea modernizării și extinderii infrastructurii orașului. În acest contex, municipalitatea și consiliul local a demarat construirea unui drum de legătură între zonele industriale, fiind elaborat studiul de fezabilitate. Drumul va porni din DN 65 (E574), de la km 55+700, se va intersecta cu calea ferată secundară București-Pitești-Craiova și cu DJ 563 și va ajunge în DJ 546 (Slatina – Brebeni).

Prin realizarea acestui obiectiv, vor fi afectate și două suprafețe de teren ce aparțin domeniului public al statului și se află în administrarea Ministerului Apelor și Pădurilor – Regia Națională a Pădurilor „Romsilva” – Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor, prin Direcția Silvică Olt – Herghelia Slatina, așa că era nevoie de trecerea lor în proprietatea orașului. Este vorba de un teren în suprafață de 289.314 mp și de un teren de 1.604.563 mp, ambele situate, evident, în extravilanul Slatinei.

„Prin realizarea acestui drum, se va asigura fluidizarea traficului, siguranța circulației, îndepărtarea traficului greu din zona urbană, transportul rapid și facil al navetiștilor între zonele industriale ale municipiului Slatina, oportunitatea dezvoltării zonelor industriale și a agenților economici deja existenți, prin oferirea unei șosele necesare accesului diferitelor transporturi ce asigură aprovizionarea cu materii prime a fabricilor și, în același timp, transportul produselor realizate de acestea”, se arată în expunerea de motive.

Realizarea drumului de legătură presupune realizarea altor investiții în zonele adiacente, precum parcări și spații servicii, pasaj suprateran peste calea ferată, sensuri giratorii, lucrări de semnalizare și siguranța circulației.

Valoarea investiției, conform studiului de fezabilitate elaborat, este de 69.500.000 lei, sumă care va fi suportată din bugetul local al Slatinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here