Șoferi din Olt, depistați de polițiști beți CRIȚĂ la volan. Unul dintre ei, în COMĂ ALCOOLICĂ!

Deși polițiștii derulează frecvente acțiuni destinate descurajării șoferilor de a se mai urca băuți la volan, fenomenul este departe de a dispărea. Dimpotrivă, numărul pericolelor pe care conducătorii auto care urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice tinde să crească.

Acționând pe raza comunei Grădinari pentru siguranța participanților la traficul rutier, polițiștii au oprit în trafic, sâmbăta trecută, un conducător auto, în vârsta de 49 de ani. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 1,57 mg/Litru alcool pur în aerul expirat, o valoare extrem de mare care, la analiza sângelui, se dublează și care indică, îndeobște, că cel ce a băut se află în comă alcoolică.

În aceeași zi, pe Drumul Județean 641, în afara localității Cezieni, polițiștii au depistat un bărbat, de 42 de ani, din localitate, care conducea un autoturism, prezentând o concentrație de 1,16 mg/Litru alcool pur în aerul expirat. O valoare, de asemenea, foarte mare.

Pe Drumul Județean 544, pe raza localității Brastavățu, polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 58 de ani, din orașul Corabia, în timp ce conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. „Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentrație de  0,96 mg/Litru  alcool pur în aerul expirat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

În toate aceste cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale, conducătorii auto sunt cercetați pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here