Gigel Știrbu: Votaţi moţiunea de cenzură, pentru că votul românilor nu poate fi ignorat de niciun politician

România are nevoie urgentă de un Guvern cu o viziune pro-europeană orientat către priorităţile de dezvoltare ale ţării: educaţia, sănătatea, investiţiile publice şi atragerea fondurilor europene, a declarat deputatul de Olt Gigel Știrbu, cel care a citit în Parlament moțiunea de cenzură a Opoziției împotriva Guvernului Dăncilă.

Viitorul guvern are obligaţia să-şi dea tot concursul pentru implementarea unui sistem de vot modern și actual care să permită în mod efectiv fiecărui cetățean român aflat în străinătate să voteze, a mai spus parlamentarul liberal.

„Votaţi pentru această moţiune, pentru că votul românilor nu poate fi ignorat de niciun politician din România! Haideţi ca de mâine să începem schimbarea în bine, să începem să construim, pentru că ţara are nevoie de un guvern competent şi de multă muncă în interesul tuturor”, susține Gigel Știrbu.

Textul moțiunii de cenzură „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot!” a fost citit miercuri, în plenul Camerelor reunite, de către liberalul Gigel Ştirbu. Textul face referire la eșecul organizării alegerilor, situația din Valea Uzului, dar și încercările repetate de emitere a ordonanțelor de urgență pe justiție.

„Guvernul Dăncilă trebuie demis fără ordonanţe de urgenţă, fără parole de acces şi fără cozi la vot. Grupurile parlamentare care şi-au asumat matur semnăturile pentru această moţiune de cenzură sunt PNL, USR, PMP şi UDMR. Aşteptăm evident susţinerea şi altor colegi din Parlament la votul pentru această moţiune de cenzură. Această moţiune de cenzură este un demers al Opoziţiei unite şi mature care a înţeles perfect rezultatul votului de la de la alegerile din 26 mai. A fost un vot pentru o România normală, un vot în care legile nu sunt făcute de corupţi şi de apărătorii infractorilor, o Românie în care drepturile omului sunt respectate, o Românie în care să mergi la vot şi să-ţi exprimi un drept fundamental şi în care instituţiile statului de bază democratice sunt stabile”, a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Ea a făcut un apel către colegii din Pro România şi la cei neafiliaţi „să înţeleagă acest moment crucial, pentru că acest demers politic parlamentar are în spate drepturile românilor”.

Dezbaterea şi votul pe moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va avea loc marţi, 18 iunie, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here