Paul Stănescu: Drumul expres se va face. Alţii s-au grăbit şi au dus mai devreme buldozerele acolo, că eram în campanie electorală

Prezent, vineri, la Slatina, unde a participat la conferința extraordinară a PSD Olt, senatorul Paul Stănescu a răspuns unei întrebări legate începerea lucrărilor la drumul expres Craiova-Slatina-Pitești, criticând modul în care Liviu Dragnea și Olguța Vasilescu au anunțat deschiderea șantierului la tronsonul doi al drumului în plină campanie electorală, fără ca anunțul să fi avut și urmări.

Pe de altă parte, Paul Stănescu a declarat că nu există nici un dubiu că drumul expres va deveni realitate.

„Eu am spus la Craiova, când am fost la Ziua Olteniei, că buldozerele vor intra la lucru în anul 2019. Alţii s-au grăbit şi le-au dus mai devreme acolo că eram în campanie electorală. M-au sunat și le-am spus «Nu mergeți acolo». Eu le-am spus să nu se ducă. Mai mult, mi-au spus că intră şi în Olt să inaugureze nu ştiu ce. Le-am spus să nu meargă acolo pentru că trebuie vorbit cu constructorul, nu trebuie să facem asta doar pentru că e campanie electorală, ci trebuie să facem lucruri. Din păcate, unii n-au înţeles lucrul ăsta. Deigur că lucrările vor începe, fără discuție. Nu spun data exactă când, dar e contractul e semnat, pe proiectare și execuție, sunt termene date. Nu se poate să nu înceapă, nu cred că constructorul are vreo mare problemă să nu înceapă lucrările”, a declarat Paul Stănescu.

De altfel, constructorul nu are nici o problemă, ci se acționează pentru obținerea avizelor și autorizațiilor de construire, pe porțiunile ce urmează să fie demarate lucrările, după cum susține Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

„Nu e problema constructorului. Se lucrează la obţinerea avizelor şi scoaterea autorizaţiilor de construcţie, pe porţiuni. Pentru porţiunile care vor fi gata, adică nu au probleme la expropriere şi anumite situri arhelogogice sau Natura 2000, vor scoate autorizaţia de construcţie şi vor începe lucrarea”, a declarat Marius Oprescu.

Bani pentru realizarea proiectului sunt, au mai spus cei doi social-democrați.

Olguța Vasilescu, în prezența lui Liviu Dragnea și a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, anunța, în 22 mai, deschiderea oficială a șantierului la tronsonul doi al drumului expres Craiova-Slatina-Pitești. Ajutați de câțiva muncitori, Olguța Vasilescu și ministrul Transporturilor au turnat o mică bordură. A doua zi, utilajele aduse constructor au dispărut de acolo.

Licitația primului tronson al drumului expres, în lungime de 17,7 km, pornind de pe centura Craiovei până la limita județelor Dolj și Olt, a fost câștigată de Tirrena Scavi S.p.A, cu 76 de milioane de euro (358.179.480 lei), fără TVA. Deși contestată de o companie, licitația a fost finalizată cu succes după ce firma cu pricina a renunțat la contestație.

Al doilea tronson al drumului expres, format din două loturi, va avea o lungime de 39,85 de km şi va costa estimativ 1,47 miliarde de  lei, fără TVA. Acesta urmează să traverseze o parte din județul Olt, respectiv localitățile Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare, cu centuri ocolitoare la Balș și Slatina.

În cazul tronsoanelor trei (de la Valea Mare până la limita cu județul Argeș) și patru (de la limita județului Argeș până la Pitești), licitațiile au fost reluate de la zero.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here