Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, în vizită de lucru la Baza Deveselu

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, și ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, s-au aflat, miercuri, într-o vizită de lucru la Baza 99 Deveselu, unde ministrul român a fost informat despre lucrările viitoare de infrastructură și achiziții de echipamente necesare îmbunătățirii spațiilor administrative, logistice și celor destinate instruirii. 

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, ministrul Leș a apreciat contribuţia esențială a Bazei Militare 99 Deveselu la Scutul Antirachetă al NATO și colaborarea excelentă între militarii români și americani, care „are un scop comun, deosebit de important pentru apărarea teritoriului României şi al aliaţilor săi din NATO: buna funcţionare a sistemului antirachetă amplasat aici”.

În partea a doua a zilei, ministrul Apărării Naționale a avut o întrevedere cu reprezentanți ai conducerilor unităților din garnizoana Caracal, cărora le-a mulțumit pentru modul în care militarii și-au îndeplinit misiunile în țară și teatrele de operații și a reiterat faptul că, pentru conducerea M.Ap.N., resursa umană este cea mai importantă valoarea a Armatei României.

În context, Gabriel Leș a spus că există toate premisele pentru ca unele dintre proiectele majore de înzestrare demarate deja să fie finalizate în perioada imediat următoare, astfel încât militarii să își îndeplinească misiunile cu tehnică performantă.

„Este al treilea an în care M.Ap.N. are alocate două procente din PIB. Armata trebuie să aibă în dotare cele mai performante echipamente pentru a-și îndeplini obiectivele și misiunile asumate în cadrul NATO și al parteneriatului strategic cu SUA”, a concluzionat ministrul apărării naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here