Home » Actualitate » „Micul Hercule” din Icoana și fratele său ar putea ajunge în grija statului

„Micul Hercule” din Icoana și fratele său ar putea ajunge în grija statului

Dată publicare: 16 mai 2013

STROE_1f229b1887

 

Apariția pe internet a unui nou filmuleț cu micuțul Giuliano Stroe, din localitatea Icoana, Olt, și cu fratele său, Claudiu, puși de tatăl său să execute exerciții de forță extrem de dificile la numai 8, respectiv 6 ani, i-a convins pe responsabilii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului să recurgă la măsuri fără echivoc în acest caz. Conducerea instituției a anunțat că va sesiza Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, denunțându-l pe tatăl micuților pentru rele tratamente aplicate minorului.

Niculina ALECSE

În noul filmuleț postat joi pe Youtube, cei doi frați sunt puși în lanțuri de tatăl lor, Iulian Stroe. Ei trag, pe rând, de un câine, apoi execută mai multe exerciții de forță extrem de grele pentru care depun eforturi foarte mari. Micuții manifestă și atitudini de oameni duri utilizându-și mimica și vocea într-un chip cât mai convingător în acest sens.

„Cel mai probabil săptămâna viitoare vom sesiza Parchetul în cazul celor doi copii. Practic, se va depune o plângere penală împotriva tatălui, pentru rele tratamente aplicate minorului. Trebuie să se stabilească dacă exerciţiile fizice grele şi medicamentele administrate au dus la stagnarea creşterii în înălţime a copiilor. Nu ne mai deplasăm acolo pentru că familia nu ne pemite. Ultima dată am mers cu Poliţia şi nu au fost de acord părinţii să continuăm ancheta socială”, a declarat, joi, pentru Mediafax, Cristian Lungu, director adjunct al DGASPC Olt.

Totodată, șefii DGASPC intenționează să solicite procurorilor instituirea măsurii de plasament în regim de urgență pentru copii.

Giuliano Stroe a intrat în Cartea Recordurilor de la vârsta de 5 ani, când familia sa era stabilită în Italia. Atunci, băieţelul a impresionat juriul şi audienţa unei emisiuni TV din Italia mergând în mâini, foarte rapid, pe o distanţă de 10 metri.El și fratele său sunt mai scunzi decât ar trebui să fie la vârsta lor, motiv pentru care tatăl i-a confecționat lui Giuliano un scaun mai înalt pe care copilul îl folosește la școală.

Copilul apare în mai multe filmuleţe postate de-a lungul anilor pe Internet, în care se poate vedea cum el şi fratele său sunt puşi să facă exerciţii fizice dificile. Tot prin intermediul Internet-ului, tatăl copiilor solicită ajutoare financiare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>