Marsilva a murit. Trăiască Marsilva!

Numărându-se printre cele mai vechi şi mai cunoscute societăţi de construcţii din judeţul Olt, SC Marsilva Com SRL a dispărut din rândul companiilor de profil, ceea ce nu o împiedică să depună în continuare oferte, să câştige licitaţii publice şi să încaseze bani.

Acest lucru este posibil deoarece „defuncta” companie şi-a schimbat doar denumirea. Schimbarea denumirii vine însă pe un fond care ridică un mare semn de întrebare: urmărită în instanţă de mai mulţi creditori, firma câştigă în această perioadă un purcoi de bani în cadrul unui contract de lucrări alimentat din fonduri europene.

Aparţinând cunoscutului om de afaceri Marian Florescu, care şi-a câştigat o oarecare reputaţie pentru lucruri ce contravin legii, SC Marsilva Com SRL şi-a schimbat denumirea în SC Business New Era Creativ SRL anul acesta, în condiţiile în care compania este urmărită de mai mulţi creditori înscrişi la masa credală în dosarul în 2348/104/2013, aflat pe rolul Tribunalului Olt, în care firma solicită deschiderea procedurii falimentului. Din acest punct lucrurile se complică, pentru că, în timp ce fugea de creditori, firma a câştigat, anul trecut, în asociere cu alţi doi constructori, un contract gras de lucrări la Balş, contract aflat încă în derulare şi pentru care primăria oraşului a pus la bătaie peste 13 milioane de lei în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene şi de la bugetul de stat. Contractul a fost câştigat sub sigla Marsilva Com SRL, dar plăţile se fac acum pe SC Business New Era Creativ SRL.

Falimentul şi creanţele nu ar fi singura problemă a afaceristului Marian Florescu, care controlează şi SC Alinmar Construct SRL şi care încearcă de câţiva ani buni să se înşurubeze şi în ansamblul politicii locale, dovedind de la bun început reale calităţi de traseist politic. La licitaţia organizată de Primăria Balş el s-a folosit de nişte documente care ar fi trebuit să ridice imediat suspiciuni în cadrul comisiei de evaluare a ofertelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here