Copii arşi în incendiu la Dăneasa, Olt. Minorii au fost transportaţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală

Doi fraţi de trei, respectiv patru ani din localitatea Dăneasa, Olt, au ajuns, luni dimineaţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu arsuri de gradele I şi II pe corp în urma unui incendiu provocat de ei înşişi, potrivit pompierilor. Din cauza rănilor grave, copiii au fost transportaţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Potrivit primelor informaţii, se pare că cei doi copii au rămas nesupravegheaţi după ce părinţii lor au plecat la muncă pe câmp. În joacă, micuţii au dat foc unor haine aflate într-o cameră. Din cauza materialelor inflamabile din apropiere, focul s-a extins cu repeziciune, flăcările cuprinzându-i şi pe copii. Aceştia au fost salvaţi de la moarte de vecini, care au anunţat evenimentul la 112. La faţa locului au ajuns pompierii SMURD de la Stoeneşti şi un echipaj al Ambulanţei din Drăgăneşti-Olt, care au acordat primul ajutor minorilor. Aceştia au ajuns ulterior la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, cu arsuri de gradul I şi II pe circa 30 la sută din suprafaţa corpului, potrivit poliţiştilor.

Din cauza gravităţii arsurilor, cadrele medicale au decis transportatea minorilor la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală. Unul dintre copii a fost transportat cu ambulanţa, în vreme ce celălalt, cu răni mai grave, a ajuns la spitalul bucureştean cu un elicopter SMURD.

Cazul se află acum şi în atenţia poliţiştilor.

„Poliţiştii cercetează împrejurările în care doi minori au suferit vătămări în urma izbucnirii unui incendiu. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Dăneasa, constatând că într-o cameră a locuinţei lui N. Sorin, în care se aflau doi minori, în vârstă de 4 ani, respectiv 2 ani şi 8 luni, s-a produs un incendiu. Incendiul a fost localizat şi stins de către proprietarul locuinţei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Claudia Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here