Secretarul regional pentru Oltenia al PNL, Cătălin Rotea, a trecut la PSD

Fostul prefect al județului Olt, Cătălin Rotea, secretar regional pentru Oltenia al PNL, a trecut la PSD. El nu a putut fi contactat pentru declarații pe această temă, însă surse politice au confirmat informația.

Fost secretar general al PNL Olt și fost prefect de județului Olt din partea taberei liberale, Cătălin Rotea, ales de curând secretar regional pentru Oltenia în cadrul PNL, a ales să treacă în barca PSD, alegere făcută în temeiul unor relații apropiate cu unii dintre liderii locali ai acestui partid. Deși Rotea nu a fost de găsit pentru o declarație pe marginea acestei teme, informația a fost confirmată de surse politice.

Cătălin Rotea a intrat în politică în urmă cu câțiva ani, fostul președinte al PNL Olt, Ioan Ciugulea, încredințându-i, în 2011, funcția de secretar al organizației județene. Tot cu ajutorul lui Ciugulea, în 2012 el a fost ales consilier județean, calitate părăsită pentru a ocupa funcția de șef al Gărzii de Mediu Olt, tot sub protecția fostului președinte al PNL Olt. Imediat după debarcarea lui Ioan Ciugulea din fruntea liberalilor din Olt, Cătălin Rotea ajunge, la doar 29 de ani, sub prețuirea noului lider al PNL Olt de data aceasta, deputatul Gigel Știrbu, să reprezinte guvernul în județ din postura de prefect, funcție din care este eliberat în martie 2014.

Cotat în mediul politic local drept un tînăr cu o bună perspectivă politică, Rotea s-a dovedit un abil comunicator și un înzestrat om politic de dreapta. Intrarea sa într-un partid de stânga îi va diminua însă imaginea politică o dată intrat în tagma traseiștilor politici, spun cunoscătorii.

Cătălin Rotea face pasul spre PSD după ce șapte primari liberali din Olt și-au anunțat aderența la tabăra social-democrată. Este vorba de primarii localităților Bucinișu, Ștefan cel Mare, Gura Padinii, Văleni, Grojdibodu, Cungrea și Bobicești, care și-au explicat gestul prin faptul că nu vor să renunțe la USL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here