Social-democrații din Olt, în unanimitate pentru candidatura lui Ponta

Toți social-democrații din Olt au votat, fără excepție, pentru candidatura președintelui PSD, Victor Ponta, la președinția României. Raportul a fost dat, vineri după-amiază, de conducerea PSD Olt, în cadrul congresului PSD organizat, prin conferințe județene extraordinare simultane participante prin sistemul de videoconferință, la nivel național și condus, de liderii partidului, de la Alba Iulia. Vicepreședintele 

 

Din cei 70.724 de membri ai PSD din Olt, consultați în privința candidaturii lui Victor Ponta la președinția României, toți și-au dat acceptul pentru ca liderul partidului să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni. Cel puțin așa se arată în raportul PSD Olt, aprobat în cadrul conferinței județene extraordinare de vineri și rostit, în cadrul ineditului congres, de președintele organizației, Paul Stănescu, care a exprimat astfel, în calitate de vicepreședinte național pentru regiunea de Sud-Vest Oltenia, expresia tuturor celor cinci organizații ale partidului Gorj, Dolj, Mehedinți, Olt și Vâlcea.

 

La conferința organizată în sala de spectacole a Casei Tineretului din Slatina au participat peste 500 de delegați din tot județul, primari, consilieri locali, președinți de organizații locale, discursurile celor care au luat cuvântul având o puternică componentă critică la adresa „regimului Traian Băsescu”, dar și una de entuziasm în privința campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, „cea mai importantă bătălie a PSD împotriva regimului lui Traian Băsescu”, după cum a apreciat președintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu.

 

„Românii trebuie să știe de la noi, militanții acestui partid și ai lui Victor Ponta, că nu au decât două soluții: aceea de a continua regimul Băsescu prin Blaga, Iohannis, Macovei și Udrea, acele practici de scădere a pensiilor, a salariilor, de intervenții în justiție, de nerecunoaștere europeană, și o altfel de politică, promovată în ultimii doi ani de Guvernul Victor Ponta, de reparare a greșelilor făcute de guvernele antorioare, de întregire a pensiilor, de întregirea salariilor, de recunoaștere europeană prin alegerea Corinei Crețu pe un post de comisar european recunoscut, unul dintre cele mai bune posturi la nivelul Uniunii Europene. Avem nevoie de continuarea acestei politici prin alegerea lui Victor ponta ca președinte al României. Și acest lucru nu se poate realiza decât prin noi înșine și prin voința poporului, două lucruri esențiale”, a declarat Oprescu. El a mai precizat, sub imboldul unui slogan de tipul „Oltul dă tonul în alegeri”, că PSD Olt, unul dintre motoarele social-democrației din ultimii ani postdecembriști, va trebui să fie un suflu puternic pentru schimbarea regimului Băsescu, „o schimbare până la capăt”. 

 

La conferința județeană extraordinară a PSD Olt au participat o mare parte dintre parlamentarii partidului aleși în județ, respectiv deputații Virgil Delureanu, Dan Ciocan, Daniel Bărbulescu, Alexandru Stănescu, Florin Iordache, dar și secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Daniel Botănoiu.

 

Pe de altă parte, președintele organizației, Paul Stănescu, și-a exprimat speranța că viitoarele succese electorale ale PSD Olt vor face ca promisiunile mai-marilor partidului la capitolul investiții să prindă, în sfârșit, viață. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here