Ziua Pompierilor, sărbătorită în stradă la Slatina, cu tehnica la vedere (FOTO)

Pompierii olteni și-au sărbătorit ziua, sâmbătă, alături de oficialitățile județului și de reprezentanții mai multor instituții publice, dar și, în stradă, alături de oamenii simpli care au putut admira mijloacele tehnice de intervenții ale salvatorilor la situațiile de urgență, scoase pe platoul din fața prefecturii. Cei mai fericiți au fost copiii, care au fost lăsați să urce în autospeciale și care s-au fotografiat alături de Mera, câinele pompierilor. 

 

Pompierii olteni au primit felicitări de ziua lor din partea mai-marilor Ministerului Afacerilor de Interne și a oficialităților județului în cadrul unei ședințe festive organizate în sala Europa a Consiliului Județean Olt, unde reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt au acordat, la rândul lor, diplome de excelență instituțiilor cu care colaborează în cazul situațiilor de urgență și în activitatea de prevenire a acestora, cadrelor militare în rezervă și instituțiilor mass-media. Șeful ISU Olt, colonelul Marian Pică, a citit mesajele ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, secretarului de stat Raed Arafat și șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, col. Nicolae Cornea, salvatorii primind apoi felicitări din partea prefectului de Olt, Silviu Neacșu, vicepreședintelui CJ Marius Oprescu și primarului Slatinei, Minel Prina, care au evidențiat rolul major pe care salvatorii îl au în prevenirea evenimentelor neplăcute și în salvarea vieților omenești în cazul situațiilor de urgență.

 

Au fost și înaintări în grad, trei ofițeri și trei subofițeri urcând pe treapta superioară. Este vorba de maiorii Adrian Tănase și Ovidiu Ciobanu, ridicați la gradul de locotenent-colonel, de căpitanul Alin Petrișan, făcut maior și de subofițerii Gheorghe Badea, Florian Trifu și Dumitru Popa, urcați în gradele de plutonier adjutant șef, plutonier adjutant și plutonier major. 

 

De asemenea, Consiliul Județean a premiat echipajele Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență clasate pe locurile I-III la faza județeană a Concursurilor SVSU și SPSU, respectiv SVSU Radomirești, SVSU Stoicănești și SVSU Drăgănești Olt.

 

Ziua Pompierilor a fost sărbătorită, apoi, și în stradă. Pe platoul din fața prefecturii, oficialităților și cetățenilor simpli le-au fost prezentate o parte din mijloacele de intervenție în situații de urgență din dotarea ISU Olt. Cei mai fericiți au fost copiii, care au fost lăsați să urce în autospecialele pompierilor și în ambulanțele SMURD și s-au fotografiat cu Mera, câinele pompierilor specializat în găsirea victimelor în caz de calamități.

 

Șirul acțiunilor dedicate acestei importante zile a început în Olt mai demult, printr-o serie de competiții și concursuri de minifotbal, tenis de câmp și șah, la care au participat peste 100 de cadre ale ISU. Cei mai buni concurenți au primit cupe, diplome și echipament sportiv din partea Asociației Sportive ,,Pompierul” Olt. 

 

În 13 septembrie s-au împlinit 166 de ani de la cel mai important moment din tradiția armei pompierilor – lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de pompierii bucureșteni împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mișcarea revoluționară română. Începând cu anul 1953, ziua de 13 septembrie a fost declarată oficial Ziua Pompierilor din România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here