Olt: Sute de poliţişti şi jandarmi au asigurat siguranța publică la începerea noului an școlar

Peste 250 de poliţişti din Olt s-au aflat, luni, în stradă, în zona şcolilor şi a liceelor, cu ocazia începerii noului an şcolar pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt a dispus luarea unor măsuri suplimentare pentru un început de an şcolar în siguranţă. În acest sens, 252 de poliţişti olteni s-au aflat, luni, alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, cu ocazia începerii unui nou an de învăţământ.

Cei 193 de poliţişti de ordine publică, 35 de poliţişti de la rutieră, doi de la prevenire şi 22 de poliţişti de la alte structuri au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, în zona a 462 de unităţi de învăţământ de pe raza judeţului Olt, potrivit IPJ.

„Poliţiştii au acţionat pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul Claudia Radu.

Echipajele de poliţie rutieră au fost prezente în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care s-a efectuat intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

Şi jandarmii olteni au acţiona în cadrul patrulelor mixte şi al echipajelor constituite în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ preuniversitar aflate în competenţă. Efective ale Jandarmeriei Olt au fost, în prima zi de şcoală, în preajma a 12 unităţi de învăţământ din Slatina, Caracal, balş, Piatra Olt şi Corabia.

„Scopul prezenţei jandarmilor în zona şcolilor este acela de a preveni producerea faptelor de natură să afecteze siguranţa şi liniştea elevilor, cadrelor didactice şi procesul de învăţământ. Totodată, pentru creşterea gradului de siguranţă, traseele de deplasare a elevilor la şi de la şcoală au fost incluse în itinerariile de patrulare ale echipajelor de jandarmi”, a declarat ofiţerul de relaţii cu presa al Jandarmeriei Olt, lt.col. Emanuel Botan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here