Grupul Prysmian se extinde la Slatina, creând noi locuri de muncă

După ce anul trecut a deschis o nouă fabrică de cablu de fibră optică (produs destinat în special industriei telecom și de infrastructură), făcând 60 de angajări noi, SC Prysmian Cabluri si Sisteme SA Slatina lucrează acum la extinderea liniei de cabluri de 110 kv și urmează să introducă o nouă linie de fibră optică, ceea ce înseamnă și mai multe locuri de muncă, anunţă primarul Slatinei, Minel Prina, care la sfârşitul săptămânii trecute a făcut o vizită la această societate.

„Am văzut aici mulți angajați tineri și mă bucur să constat că tinerii din Slatina au înțeles că, alegându-și o meserie, vor avea mai multe șanse de angajare. Încă o dată, am constatat că marile companii, de tipul Prysmian sau Alro Slatina, sunt în căutare de forță de muncă specializată – mecanici, electricieni etc. De aceea este nevoie de o mai mare specializare a tinerilor care termină liceul, pentru a putea răspunde cât mai bine cererii existente pe piață”, a declarat primarul municipiului-reşedinţă de judeţ.

Grupul Prysmian, lider mondial în domeniul cablurilor de energie şi telecomunicaţii şi în industria sistemelor, a inaugurat anul trecut o nouă fabrică pentru producţia de cabluri de fibră optică la Slatina, care a devenit unul dintre centrele de excelenţă din Europa pentru producţia de cabluri pentru comunicaţiile optice. Cu ocazia inaugurării noii unităţi de producţie, reprezentanţii grupului anunţau că fabrica îşi va tripla producţia de la 500.000 de km la 1,5 milioane de km de cabluri anual, cu perspectiva de a creşte până la 3 milioane de km.

Fabrica de cabluri de la Slatina a trecut prin mâinile mai multor proprietari, înainte ca Prysmian să deschidă aici o unitate de fibră optică. În 1996 fabrica este preluată de Siemens, care începe să producă XLPE de Medie Tensiune (în 1997), apoi cabluri din cupru Telecom (în 1998). În 1999 fabrica este cumpărată de grupul Pirelli, care în 2005 vinde afacerea unui grup de investitori, pentru ca apoi această unitate să devină parte a Prysmian Cables & Systems.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here