Un caracalean a restituit proprietarilor o servietă cu bani găsită în parc

Un bărbat din Caracal care a găsit pe bancă, în parc, o servietă cu bani, cu documente şi cu mai multe carduri a devenit exemplu pozitiv restituind proprietarilor bunurile prin intermediul poliţiei. Proprietarii tocmai scoseseră banii de la bancă şi, în grabă, au uitat servieta pe o bancă.

Deşi în zonă mai erau oameni, bărbatul şi-a dat seama imediat ce a zărit servieta în parcul din centrului Caracalului că aceasta a fost pierdută de cineva. A luat-o şi s-a dus direct la sediul Poliţiei, unde a predat-o oamenilor legii. Aceştia i-au identificat repede pe proprietari, doi bătrâni din Bucureşti care, din neglijenţă, au uitat în acea zi servieta cu banii pe care tocmai îi scosese de la bancă. În servietă se aflau aproape 60 de milioane de lei vechi, mai multe carduri şi alte bunuri personale. 

„La data de 15 septembrie a.c., la sediul Poliţiei municipiului Caracal s-a prezentat Mincă Gabriel, din municipiul Caracal, care a înmânat poliţiştilor o servietă în care se găseau documente, cărţi de credit, bunuri personale, precum şi suma de 5.900 lei, declarând că a găsit-o pe o bancă, în părculeţul din centrul municipiului Caracal. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat proprietara servietei, ca fiind o persoană domiciliată în municipiul Bucureşti, şi au invitat-o la sediul Poliţiei municipiului Caracal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Femeia le-a povestit poliţiştilor că, în ziua aceea, soţul său a ridicat, de la o unitate bancară, 5.500 lei, pe care i-a pus în servietă, după care s-au întâlnit în părculeţul din centrul municipiului Caracal, de unde au plecat, fără să-şi dea seama servieta a rămas pe banca pe care se odihniseră.

Proprietarii i-au mulţumit lui bărbatului pentru modul în care şi-a făcut datoria civică, precum şi poliţiştilor pentru promptitudinea cu care au acţionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here