Cinci milioane de lei pentru restaurarea cinematografului Victoria

Proiectul de restaurare a cinematografului Victoria din Slatina, depus de primărie în urmă cu câteva luni în cadrul unui program finanţat din fonduri norvegiene, a fost aprobat pentru finanțare cu un punctaj de 92,25 puncte din 100.
Valoarea finanțării este de aproximativ cinci milioane de lei. În următoarele două săptămâni reprezentanţii primăriei vom primi vizita norvegienilor pentru demararea procedurii de pre-contractare.

„Prin acest proiect, clădirea monument-istoric de pe Strada Lipscani va fi salvată și transformată într-un atelier intercultural, dotat cu o tehnologie inovativă – podea rabatabilă, o noutate în Slatina – care va permite multifuncţionalitatea sălii de cinema. Vor putea fi găzduite spectacole de film şi de teatru, expoziţii de artă, dar și şedinţe și dezbateri publice”, a comentat primarul Minel Prina.

Programul PA16/RO12 – Conservarea şi Revitalizarea Patrimoniului Cultural şi Natural, prin care vor veni banii pentru restaurarea cinematografului Victoria, este finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2009 – 2014, bazat pe un memorandum semnat între Regatul Norvegiei, Republica Islanda, Principatul Liechtenstein şi Guvernul României şi valabil în perioada perioada 2009 – 2014. 

Memorandumul a intrat în vigoare la data de 22 martie 2012 şi a fost amendat pe 18octombrie 2012. Operator al programului care a lansat cererea de proiecte este Ministerul Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here