Lotul Anghel, la o nouă amânare în instanţă

Fostul primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, şi fosta directoare economică a primăriei, Maria Tudor, au compărut, joi, din nou în faţa judecătorilor de la Tribunalul Olt care judecă dosarul

în care cei doi, alături de alte 12 persoane, sunt acuzaţi de fraudarea bugetul oraşului, instanţa dând un nou termen pentru judecarea cauzei.

Completul de judecată a amânat judecarea cauzei pentru data de 23 octombrie la cererea a doi dintre apărătorii inculpaţilor, unul dintre avocaţi invocând imposibilitatea de a se prezenta la termenul de joi, celălalt susţinând că nu a avut timp să studieze în amănunt dosarul. 

Fostul primar Gheorghe Anghel și fosta directoare economică a Primăriei Caracal, Maria Tudor, au fost trimişi în judecată, alături de alte 12 persoane, de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, înşelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Cu toţii sunt judecaţi în stare de libertate după ce Curtea de Apel Craiova le-a admis recursul declarat împotriva hotărârii Tribunalului Olt, care se pronunţase pentru prelungirea arestului preventiv.

Procurorii spun că, în perioada 2005 – 2012, la nivelul Primăriei Caracal s-a cristalizat un grup infracţional organizat format din factori de decizie şi funcţionari din cadrul instituţiei,  fiind  cooptaţi şi oameni de afaceri sau persoane aflate în  cercul relaţional al membrilor grupării.

Gheorghe Anghel și Maria Tudor au pus bazele unui mecanism prin care s-a fraudat bugetul primăriei, prin însuşirea unor sume mari de bani în baza unor documente care atestau efectuarea unor lucrări fictive sau procurarea de materiale necesare în desfăşurarea de activităţi fictive, susțin procurorii DIICOT. Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională din primărie este de 5,2  milioane lei.

Gheorghe Anghel este judecat şi în dosarul „FC Caracal” (a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului Director al echipei de forbal), alături de fostul şef al SC IGO SA Caracal, Stelian Veselin (care era preşedinte al Comitetului Executiv), pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, fals material, uz de fals şi evaziune fiscală. Din lotul acuzaţilor mai fac parte Cristian Georgescu, fost vicepreşedinte al echipei şi ex-comisar al Gărzii Financiare Olt, Victor Botezatu – trezorier, Petre Neacşu – secretar şi Artemiza Pisică (sora fostului ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeş) – fostă directoare economică a SC IGO SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here