Deputatul Gigel Știrbu trage sfori pentru șefia organizației județene a viitorului PNL

Actualul șef interimar al PNL Olt, deputatul Gigel Sorinel Știrbu, rămâne consecvent obiceiului său de a câștiga puncte în politică pe căi neortodoxe. Potrivit unor surse liberale, următoarea sa țintă este să pună mâna pe funcția de președinte al organizației județene a viitorului Partid Național Liberal ce va rezulta din fuziunea democrat-liberalilor cu liberalii de azi, utilizând practici în afara unei competiții politice normale.

Potrivit surselor citate, Gigel Știrbu s-a grăbit să „toarne” conducerii Alianței Creștin Liberale faptul că, după intrarea în vigoare a Ordonanței 55/2014 care a legalizat traseismul politic, câțiva viceprimari democrat-liberali din Olt au trecut la PSD, încercând astfel s-o plaseze în dizgrația șefilor de la București pe colega sa de alianță la nivel județean, Siminica Mirea, președinte al PDL Olt și co-președinte la nivel local al ACL. Știrbu a „uitat” însă să le spună co-președinților ACL Vasile Blaga și Klaus Iohannis că PNL Olt a suferit cele mai mari pierderi de membri importanți sub mandatul său, printre cei care au întors spatele partidului din cauza sa numărându-se primari, directori de instituții publice și consilieri județeni. Este vorba de primarii localităților Bobicești, Bucinișu, Grojdibodu, Văleni, Cungrea, Ștefan cel Mare și Gura Padinii, de șeful Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, Florian Dumitrescu, de fostul președinte al PNL Slatina, Dănuț Codan, de fostul președinte al PNL Olt, Ioan Ciugulea, care a ocupat și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, de fostul prefect al județului Cătălin Rotea, secretar regional al PNL etc., cu toții părăsind barca liberală după ce deputatul Știrbu a preluat, prin uzurpare, puterea organizației. 

Contactată telefonic pentru un comentariu pe acest subiect, Siminica Mirea a spus că nu știe despre ce este vorba și că, oricum, chiar dacă informația ar fi reală, n-ar face comentarii la adresa colegilor de alianță.

Precizăm că o manevră similară a fost folosită de Gigel Știrbu împotriva lui Ioan Ciugulea, forțat la mijlocul anului trecut de de către fostul lider al partidului, Crin Antonescu, să demisioneze din funcția de președinte al PNL Olt, după ce Știrbu nu a reușit să acceadă la conducerea organizației pe calea alegerilor interne organizate în 2010. Știrbu a sărit în barca susținătorilor lui Crin Antonescu după ce nașul său, Călin Popescu Tăriceanu, a fost trădat în 2009, pierzând președinția partidului. După ce și Crin Antonescu a pierdut șefia partidului, Știrbu a trecut imediat în tabăra care l-a ales pe Klaus Iohannis președinte al PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here