Zeci de elevi au trecut pragul IPJ Olt la debutul „Săptămânii prevenirii criminalităţii”

Zeci de elevi de la mai multe unităţi şcolare din Slatina au păşit dincolo de poarta Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt în cadrul „Porţilor deschise” cu care instituţia a deschis cea de-a noua ediţie a Săptămânii prevenirii criminalităţii”.

Elevii care au răspuns invitaţiei poliţiştilor au fost de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” şi de la şcolile gimnaziale nr. 1 şi nr. 5 din Slatina. Ei au primit de la oamenii legii informaţi utile cu privire la prevenirea fenomenului infracţional, precum şi îndemnul, din partea şefei Serviciului Cabinet, comisarul şef Alina Popescu, de a-şi aleage în viitor o carieră în Poliţie. Oaspeţii au arătat un interes aparte faţă de tehnica şi armele poliţiştilor prezentate în curtea instituţiei.

În „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, IPJ Olt va organiza, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţi, diverse activităţi, în funcţie de grupurile ţintă vizate şi de tipul mesajelor preventive ce vor fi promovate pentru conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale. Pe parcursul a cinci zile vor fi spectacole artistice și acțiuni de informare în organizarea şi derularea cărora au fost atrași parteneri din rândul autorităţi locale, unităţilor de învăţământ, societăţilor comerciale, organizaţiilor neguvernamentale şi mass-media. În cadrul întâlnirilor organizate vor fi discutate aspecte privind delincvenţa juvenilă, violenţa în şcoli, victimizarea minorilor, periculozitatea consumului de droguri, traficului de persoane, precum şi despre siguranţa rutieră. Poliţiştii olteni se vor întâlni cu elevi, părinţi, profesori şi cu directori ai unităţilor de învăţământ, precum şi cu administratori de societăţi comerciale, vor distribui materiale preventive în spaţii publice şi vor prezenta filme educative.

Marți va fi marcată „Ziua prevenirii victimizării minorilor” prin organizarea de activităţi preventive în unităţile de învăţământ din mediul urban şi rural de către structurile de ordine publică şi prevenire. Pe aceeaşi temă, miercuri, între orele 16.00-18.00, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina va fi organizat, cu sprijinul Şcolii Populare de Arte şi Meserii, Palatului Copiilor ”Adrian Băran”, Şcolii de Dans „M.G.V.” Slatina, un spectacol la care vor participa elevi şi profesori din unităţile de învăţământ liceal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here