Slatina: Concursul „Tu reciclezi, noi îţi dăm un copăcel”, prelungit cu o săptămână de primărie

Primăria Slatina a decis prelungirea cu o săptămână a campaniei de reciclare a hârtiei şi PET-urilor „Tu reciclezi, noi îţi dăm un copăcel”. Pentru a primi un copăcel ce poate fi plantat în locuri indicate de administraţie, un copil trebuie să predea cel puţin un kilogram de PET-uri şi minim cinci kilograme de hârtie.

Motivul acestei prelungiri este acela că autorităţile publice nu sunt mulţumite de rezultatul campaniei, sub cel de anul trecut. „Concursul «Tu reciclezi, noi îți dăm un copăcel» este în plină desfășurare, așa că am decis prelungirea cu o săptămână a termenului final”, a anunţat primarul minicipiului, Minel Prina. 

Copiii vor avea nevoie de cel puţin un kilogram de PET-uri şi de minim cinci kilograme de hârtie pentru a primi un copăcel cu creştere rapidă, dar şi o frunză în „copacul prieteniei” ce va amplasat pe Esplanadă.

Concurentul care va aduce cea mai mare cantitate de deşeuri reciclabile va deveni, pentru o săptămână, „vedeta” oraşului, fotografia cu chipul său fiind postată la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Anul trecut la acest concurs au participat peste 1.500 de copii, fiecare concurent plantând câte un copăcel Paulownia în zone indicate de autorităţi, cu precădere în jurul unităţilor de învăţământ.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here