Două milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor la campusul şcolar din Osica de Sus

Primăria Osica de Sus a obţinut o finanţare de peste două milioane de euro din fonduri europene pentru finalizarea campusului şcolar al liceului din localitate ale cărui lucrări au fost demarate în urmă cu şapte ani. Campusul va cuprinde, printre altele, un internat şi 10 garsoniere pentru profesori, sală de sport, cantină, un atelier pentru elevii cu profil tehnic şi mai multe terenuri sportive.

Contractul de finanţare a fost semnat, miercuri, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia din Craiova, de primarul comunei, Ion Ciocan şi de şefa agenţiei, Marilena Bogheanu. Investiţia, în valoare de 2.079.663,62 euro, va fi finanţată prin Programul Operațional Regional 2007-2013, „Reabilitarea/modernizarea/ dezvoltarea și echiparea infrastructurii preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

Lucrările vor începe cu reabilitarea construcţiei existente. Vor fi construite apoi un cămin – internat care va include şi 10 garsoniere pentru cadrele didactice, o cantină pentru servirea mesei calde, o sală de sport, un atelier, mai multe terenuri sportive, alei pietonale şi carosabile, spaţii verzi, împrejmuiri şi platforme pentru gunoi. Se vor asigura utilităţilor (apă, canal, încălzire, energie electrică) şi va fi instalată o centrală termică. 

Lucrările la campus au fost începute în 2007, cu finanţare de la Guvernul României, care a alocat bani doar în 2007 şi 2008, când finanţarea a fost tăiată, iar lucrările suspendate.

„Ultima tranşă de bani am primit-o în 2008, respectiv 1,5 miliarde de lei vechi, iar de atunci nu am mai primit nimic. Lucrările vor fi reluate chiar de lunea viitoare şi vor fi finalizate în cel mult un an, în caz contrar riscând să dăm banii înapoi”, a declarat primarul localităţii, Ion Ciocan.

La Liceul Teoretic „Ion Gh. Roşca” din Osica de Sus învaţă sute de elevi, în afara învăţământul primar şi gimnazial existând şase clase liceale. Aici sunt înscrişi nu doar copii din comună, ci şi din localităţile învecinate, precum Dobrun, Fălcoiu, Şopârliţa sau Dobrosloveni. Liceul funcţionează din 1966. În 2007, când au fost demarate lucrările la campus unitatea de învăţământ avea patru clase liceale, în prezent are şase, iar în decurs de doi ani numărul claselor va creşte la opt, potrivit estimărilor oficiale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.