Primăria Slatina vrea să construiască locuinţe sociale în parteneriat public-privat, pe tipar englez

Primăria Slatina se arată interesată de construirea mai multor locuinţe sociale în parteneriat public-privat pe tipar englez, mai ales după ce autorităţile publice locale au primit vizita mai multor reprezentanţi ai Fundaţiei Nothing Hill Housing de la Londra. 

„Prietenii de la Notting Hill Housing ne-au prezentat un model foarte eficient de realizare de noi locuințe sociale prin parteneriat public-privat. Chiar dacă legislația în România pe acest subiect nu este foarte bine definită, sper ca în perioada următoare să avem și noi reguli similare celor din Anglia”, a declarat primarul Slatinei, Minel Prina.

De altfel, reprezentanţii fundaţiei engleze au purtat deja discuţii cu reprezentanţi ai Guvernului României pentru simplificarea legislaţiei la acest capitol, astfel încât organizaţiile non-profit care doresc să ajute categoriile defavorizate ale populaţiei să o facă fără să se piardă în birocraţia existentă la noi. 

În Anglia, Fundaţia Nothing Hill Housing construieşte circa 1.500 de locuinţe pe an în parteneriat public-privat, iar Slatina are nevoie de asemenea proiecte.

„Sunt foarte mulți slătineni care au nevoie de o locuință pe care și-o pot permite, iar prin parteneriatul public-privat am putea să îi sprijinim”, a mai spus Minel Prina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here