CJ şi ISU Olt au închis încă un proiect prin care pompierii au fost dotaţi cu două autospeciale

Consiliul Judeţean Olt a mai închis, cu succes, un proiect finanţat din fonduri europene în domeniul situaţiilor de urgenţă al cărui beneficiar direct este Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt. Închiderea proiectului a fost marcată, luni, în sala de şedinţe a CJ Olt, printr-o conferinţă de presă la care au participat reprezentanţi din conducerea instituţiilor implicate.

Proiectul în valoare totală de peste 22 de milioane de lei a constat în dotarea pompierilor din Olt cu două autospeciale, una de intervenţie şi salvare de la înălţime şi alta de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

„Iată că am finalizat cu succes încă un proiect pentru siguranţa cetăţenilor din Olt. ISU a intervenit de fiecare dată prompt şi cu profesionalism, ultima dată la inundaţiile din această primăvară. De aceea şi noi trebuie să intervenim prompt cu investiţii ca aceste intervenţii ale pompierilor să fie din ce în ce mai sigure”, a declarat, la întâlnirea cu presa, Marius Oprescu, vicepreşedinte al CJ Olt.

Proiectul „Extinderea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Sud-Vest Oltenia” a fost selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, contribuţia CJ Olt fiind de peste 930.000 de lei.

Prin POR 2007-2013, cele cinci judeţe ale Regiunii de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Vâlcea şi Olt, au beneficiat de o alocare financiară totală de 13,94 milioane de euro, bani destinaţi îmbunătăţirii capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul regiunilor de dezvoltare prin reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, a explicat Daniela Lungu, şefa Serviciului Proiecte cu Finanţare Europeană din cadrul C.J. Olt.

În ultimii ani, ISU Olt a intrat în posesia a 10 autospeciale de tipul celor primite în cadrul proiectului recent închis, înlocuind autospeciale vechi de 40 de ani, potrivit şefului ISU Olt, colonelul Marian Pică. Echipamentele au fost împărţite la subunităţi din judeţ ale pompierilor. Ultimele două autospeciale primite vor rămâne în posesia Detaşamentului Slatina al ISU Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here