CPECA Olt şi poliţiştii de proximitate, acţiuni comune de prevenire a consumului de droguri

Reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Olt, împreună cu poliţiştii Compartimentului Proximitate din cadrul Biroului Ordine Publică Slatina, derulează, din 20 octombrie, acţiuni comune de prevenire a consumului de droguri în spaţiile recreaţionale din apropierea unităţilor de învăţământ ale municipiului Slatina, frecventate în mod special de elevi şi tineri.

Prin promovarea mesajului „Distrează-te fără riscuri” se urmăreşte creşterea gradului de informare a populaţiei cu vârsta între 13 şi 30 de ani din Slatina cu privire la efectele consumului de droguri în plan psihic şi fizic, se arată într-un comunicat de presă al CPECA Olt. Drogurile cele mai consumate la nivelul judeţului, caracteristicile acestora, modalităţi de prezentare, consecinţele legale ale activităţilor relaţionate consumului de droguri şi serviciile oferite de CPECA Olt în domeniul asistenţei integrate a consumatorilor de droguri sunt alte teme despre care grupul-ţintă vor primi informaţii detaliate.

„Totodată se doreşte creşterea gradului de informare a angajaţilor societăţilor comerciale care oferă servicii de petrecere a timpului liber în spaţii recreaţionale special amenajate cu privire la consecinţele legale ale activităţii de comercializare a unor produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi la consecinţele legale ale activităţilor relaţionate consumului de droguri”, se mai arată în documentul citat.

Beneficiarii proiectului vor fi 300 de tineri şi 100 de angajaţi ai localurilor din Slatina care oferă servicii de petrecere a timpului liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here