Muzică bluegrass la Teatrul Național din Caracal

Trupa americană Tumbling Bones va susţine, miercuri seară, un concert extraordinar de muzică bluegrass pe scena Teatrului Național din Caracal.

Concertul va începe la ora 18.00. Tumbling Bones este alcătuit din patru tineri interpreți de muzică veche. Grupul interpretează o combinație de compoziții originale și materiale tradiționale ce se inspiră din muzica bluegrass, muzică folk antebelic și puțin din rock-ul contemporan cu care au crescut cei patru membri.

Pete Wiene și Jake Hoffman au înființat Tumbling Bones în toamna anului 2010. EP-ul de debut al formației, „Risk not your soul”, apărut în 2011, s-a clasat pe unul dintre primele 10 poziții ale topului folk de radio. În primăvara anului 2013, cei doi și-au unit forțele cu compozitorul și chitaristul Kyle Morgan. În noua componență grupul a făcut un turneu de șase luni ce a culminat cu o sesiune de înregistrări în Maine, statul natal al membrilor. În 2014, în trupă a fost cooptat şi violonistul Aron Jonah Lewis.

2014 este cel mai bun an de până acum al grupului, care concertează în cadrul American Music Abroad (AMA), un program de schimb cultural între popoare menit să aducă în prim-plan contribuțiile Americii la istoria muzicii mondiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here