Tren în flăcări la Găneasa

Locomotiva unui tren care circula pe raza localităţii Găneasa a luat foc, luni după-amiază, din senin, fiind nevoie de intervenţia pompierilor din Slatina pentru a lichida incendiul.

Trenul circula pe ruta Râmnicu Vâlcea – Piatra Olt. În jurul orei 15.00, la o distanţă de 300 de metri faţă de Halta Găneasa, locomotiva a luat foc din senin. La faţa locului au sosit imediat pompierii din cadrul Detaşamentului Slatina.

„Pompierii Detașamentului Slatina au intervenit, luni, 3 noiembrie, în jurul orei 15.00, în comuna Găneasa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unei locomotive. Militarii s-au deplasat la fața locului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Trenul de persoane, care circula pe ruta Râmnicu Vâlcea – Piatra Olt, se afla staționat la aproximativ 300 de metri de Halta Găneasa. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta mocnit, cu degajare mare de fum, la materialele combustibile ale compartimentului motor. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fiind distruse de foc componente din plastic și cauciuc ale motorului locomotivei, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul Alin Băsăşteanu.

Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu victime. Potrivit pompierilor, zbucnirea incendiului a fost cauzată de o defecţiune apărută la motor pe timpul deplasării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here