PMP Olt a luat mai multe voturi la „prezidențiale” decât la „europarlamentare”. La Studina, falsă victorie a PSD

Deși procentul obținut de PMP Olt în primul tur al alegerilor prezidențiale este ușor mai mic decât cel obținut la alegerile europarlamentare, numărul de voturi adunat de organizație în urmă cu o săptămână este mai mare.

Declarația îi aprține președintelui PMP Olt, Marian Vasile, care susține, în baza acestui calcul, că electoratul din Olt al Partidului Mișcarea Populară a devenit mai numeros.

„Oltul, la ora aceasta, lăsând la o parte Diaspora și sectoarele (din Capitală – n.r.), se situează pe poziția 22 la nivel național. Ceea ce, din punctul meu de vedere, este un rezultat foarte bun, luând în calcul poziția pe care s-a aflat totdeauna PSD-ul la nivel de Olt. Deci, pentru Mișcarea Populară este un real câștig, pentru că noi am crescut și ca număr de voturi. Chiar dacă procentul a fost puțin mai mic, noi practic față de cele șapte mii și ceva de voturi am luat, acum, 9.330, aproape două mii de voturi cu care a crescut partidul față de trecutele alegeri. Deci ne-am conservat electoratul care a votat cu noi la alegerile europarlamentare și, pe deasupra, acesta a mai și crescut”, a declarat Marian Vasile.

Referitor la localitatea al cărei primar este liderul PMP Olt, Studina, unde pe primul loc s-a situat candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, locul doi revenind Elenei Udrea, Marian Vasile spune că victoria social-democraților nu este o victorie în sine, deoarece a funcționat turismul electoral.

„La Studina, ca de obicei, ne-au trimis undeva la 300 de oameni cei de la PSD. Aveau targhet să trimită 1.500. A venit Poliția, mascații, a fost nebunia de pe lume acolo. Și e diferență doar de două procente între PSD și PMP, adică de vreo 75 sau 80 de voturi din câte știu eu. Dar este o falsă impresie că au câștigat alegerile pentru că n-au făcut altceva decât să cheltuie niște bani, să aducă niște oameni și să îi plătească, pentru a veni după aceea să spună că au câștigat alegerile acolo. Nu le-au câștigat și nu le vor câștiga niciodată. Eu abia aștept să vedem și rezultatul din turul doi, pentru că acolo oamenii nu trebuie să voteze PSD, pentru că acolo PSD nu a făcut nimic pentru localitate. Vorbim de o bătălie politică între cei de la nivel național și județean și o localitate care nu are Marian Vasile, ca și primar are o altă opțiune politică”, a afirmat Marian Vasile.

Potrivit statisticilor oficiale al Biroului Electoral Central, în comuna Studina Victor Ponta a obținut 577 de voturi, în vreme ce cu Elena Udrea Udrea au votat 493 de persoane. Pe listele suplimentare au votat 274 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here