Scandal electoral la Deveselu. Primarul, acuzat că ar fi bătut un membru al ACL. Edilul spune că e minciună

Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, a fost implicat într-un scandal electoral care s-ar fi lăsat, joi seară, cu bătaie, potrivit preşedintelui PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu, citat de presa centrală. Edilul este acuzat că a lovit dur un reprezentant al Opoziţiei care se afla, alături de alţi colegi de partid, într-o acţiune electorală.

Potrivit conducerii PNLOlt, incidentul a avut loc joi după-amiază. Membri ai PNL susţin că, în timp ce echipa ACL împărţea materiale electorale oamenilor din comună, primarul localităţii s-a apropiat şi le-a spus să plece din apropierea sediului primăriei. Unul dintre liberali a refuzat să plece, lucru ce l-ar fi îndârjit pe edil, care s-ar fi apropiat şi l-ar fi lovit cu capul în faţă. Cazul este cercetat acum de poliţişti. 

„Este vorba de un anunţ la 112 despre o altercaţie în comuna Deveselu. Nu pot să dau amănunte despre părţile implicate. Nefiind depusă plângere, evenimentul fiind anunţat prin 112, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru cercetări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Victima se numeşte Marian Georgescu, de 52 de ani, şi este membru al Sectiei de votare 178 din localitate. Contactat de Olt-Alert, acesta a spus că primarul comunei nu l-a lovit în sensul propriu al cuvântului, dar spune că l-a agresat, totuşi, fizic şi verbal. „Domnul preşedinte al PNL Deveselu, domnul Beciu, mi-a trimis patru tineri cu maşina şi materiale electorale pe care să le împărţim oamenilor. Când am ajuns în apropierea primăriei, primarul a venit cu maşina, le-a spus tinerilor să plece şi le-a luat materialele electorale. Ei s-au speriat şi au fugit cu autoturismul. Apoi a venit la mine, m-a înjurat de mamă şi mi-a luat telefonul din mână, pentru că eu apucasem să îl sun pe domnul Beciu. Dânsul a şi auzit cum mă înjura. Având un al doilea telefon, am anunţat incidentul la 112. Primarul a revenit şi m-a bruscat. Nu pot spune că m-a lovit, că mi-a curs sânge sau alt lucru de genul ăsta, dar a intrat cu mîinile şi cu pieptul în mine, m-a agresat, după care mi-a luat şi cel de-al doilea telefon. Am ajuns la poliţie şi am depus plângere, pentru că am şi eu orgoliul meu, locuiesc de-o viaţă în comună, am fost cadru militar la unitatea de aici”, a povestit Marian Georgescu.

Întrebat de Olt-Alert în legătură cu evenimentul de joi, primarul ion Aliman a spus că totul este o minciună a deputatului Gigel Ştirbu. „Nu am ce să declar pentru că nu este nimic adevărat. Este o minciună a lui Ştirbu. Noi avem trebuir serioase aici, acum se toarnă asfalt, nu stăm de poveşti de-astea”, a declarat primarul din Deveselu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here