Naționala feminină de handbal a României – Tineret a pierdut în fața Danemarcei la doar un gol diferență în meciul disputat la Slatina

Selecţionata de handbal Under 18 a României a încheiat turneul internaţional în vederea pregătirii preliminariilor Campionatului European cu o înfrângere la limită, scor 32-33, în confruntarea cu Danemarca. Meciul s-a disputat, sâmbătă, în sala LPS Slatina, tricolorele fiind primite cu multă căldură de publicul prezent în număr mare.

Campioană mondială la junioare, naţionala de handbal a României a pierdut finala turneului „Cupa 1 Decembrie”, înclinându-se la un gol contra Danemarcei, în meciul susţinut sâmbătă în sala LPS Slatina. Nordicele s-au aflat la conducere pe tabela de marcaj tot timpul, tricolorele fiind nevoite să alerge după egalare. Din păcate, în ciuda susţinerii publicului slătinean prezent în număr mare pentru a urmări un asemenea eveniment sportiv de anvergură, româncele au pierdut, scor 32-33, încheind turneul pe locul secund. 

Antrenor secund al lotului naţional, Gavril Kozma, a ţinut să mulţumească autorităţilor pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului.
„Vreau să mulţumesc Consiliului Judeţean Olt, Consiliului Local, domnului primar, domnului Paul Stănescu pentru sprijinul acordat Federaţiei, astfel încât acest turneu să aibă loc în Slatina. Nu suntem frustraţi că am pierdut cu Danemarca, suntem campioni mondiali, iar eu cred că nu ne-am făcut de ruşine. Este adevărat, am pierdut la un gol, dar a fost un meci de un nivel tehnic foarte bun, în care adversarul, să nu uităm, este campioană europeană şi medaliată cu bronz la Mondiale. Am avut probleme în apărare, în zonă centrală, nici poarta nu ne-a ajutat prea mult, a cântărit accidentarea Cristinei Laslo, dar, repet, a fost un turneu foarte util”, a declarat Gavril Kozma. 
Danemarca a câştigat turneul „Cupa 1 Decembrie”, în timp ce România s-a situat pe locul al doilea. Podiumul a fost întregit de Ungaria, iar Spania s-a clasat pe patru. În celelalte două meciuri, susţinute cu Ungaria şi Spania, România s-a impus fără probleme.
Sursa: Gazeta Nouă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here