MÂNDRIE: Un ofiţer din cadrul Jandarmeriei Olt, decorat de Jandarmeria Naţională Franceză

Un ofițer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Olt a fost decorat, joi, de ambasadorul Franței la București, cu distincția „Medalia Apărării Naţionale, eşalon bronz, cu agrafa Jandarmeriei Naţionale Franceze”. Alți doi ofițeri ai Jandarmeriei Române au primit aceeași distincție.
Maiorul Cristian Filip de la IJJ Olt și ceilalți doi ofițeri ai Jandarmeriei Române ai fost decorați, joi, la Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri „Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române cu ocazia ceremoniei de încheiere a Cursului Superior Internaţional, promoţia 2014. 
„Cu această ocazie, în contextul excelentei cooperări dintre Jandarmeria Naţională Franceză şi Jandarmeria Română, au fost decoraţi trei ofiţeri ai Jandarmeriei Române. Domnului maior FILIP Cristian din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt şi altor doi ofiţeri din Jandarmeria Română, le-a fost acordată distincţia «Medalia Apărării Naţionale, eşalon bronz, cu agrafa Jandarmeriei Naţionale Franceze»”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Olt, locotenent-colonelul Emanuel Botan. 
Medaliile şi certificatele de acordare au fost înmânate de către ambasadorul Franţei în România, Excelenţa Sa Francois Saint-Paul.

Cursul Superior Internaţional are ca obiectiv principal formarea ofiţerilor pentru a îndeplini atribuţii în statul major, atribuţii ce sunt orientate spre cooperarea poliţienească internaţională, activităţile de pregătire desfăşurându-se exclusiv în limba franceză. 

Maiorul Cristian Filip a absolvit Cursul Superior Internaţional în anul 2010, obţinând calificativul „excelent”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here