Un copil de şapte ani din Coloneşti, Olt, a intrat în şcoală înarmat. Conducerea şcolii a încercat să ascundă incidentul

Un copil de clasa întâi din comuna Coloneşti a ajuns, marţi dimineaţă, la şcoală din localitate cu o armă reală. După ce directoarea şcolii ne-a declarat că este vorba de un simplu pistol de jucărie, Poliţia a confirmat că copilul a adus la şcoală, într-adevăr, o armă adevărată, dar nefuncţională. Incidentul a fost anunţat la Poliţie cu o întârziere mai multe ore, după ce jurnaliştii de la OLT-ALERT au contactat-o telefonic pe directoarea şcolii, pentru a confirma sau infirma informaţia. Potrivit OLT-ALERT, atât directoarea şcolii, cât şi învăţătoarea care a descoperit arma în mâna copilului, au fost chemate la sediul Primăriei Coloneşti imediat după întâmplare.

Potrivit surselor noastre, copilul a fost observat de învăţătoare la finalul unei ore de curs în timp ce se juca cu un obiect sub bancă. Atrăgându-i atenţia să nu se mai joace în timpul orei, copilul a venit lângă învăţătoare şi a pus arma pe catedră. Înlemnită, învăţătoarea a anunţat-o pe directoarea şcolii, care, contactată telefonic, a ascuns faptul că ar fi vorba de o armă adevărată.

„Este un pistol de jucărie, Doamne-fereşte. E un pistol plin de mocirlă, un pistol de jucărie. Doamne, ce putea să facă un copil de clasa a I-a cu un pistol, un jaf de pistol de jucărie? Am văzut şi eu jucării la viaţa mea. Pistoale adevărate nu am văzut, că n-am avut unde, dar… Într-adevăr, e un pic mai greu, dar e o jucărie, că sunt jucării care imită foarte bine… E jucărie, normal că e jucărie”, a declarat directoarea şcolii, Mirela Celmare. 

Declaraţia a fost făcută în condiţiile în care alte cadre didactice au spus că au văzut pistolul şi că el este unul cât se poate de adevărat. 
„Pistolul a fost găsit la copil de doamna învăţătoare de la clasa respectivă şi este un pistol de o dimensiune mai mare. Şi este greu. Greutatea lui dădea impresia că este fabricat din metal. Deci părea un pistol cu încărcător acolo, cu cocoş din acela sus la ţeavă. Doamna director a zis că a vorbit cu cineva de la Poliţie”, a declarat învăţătoarea Elena Constantin. 

Şefa şcolii a ascuns adevărul şi faţă de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt, cărora le-a spus că ar fi vorba de un capsator care nu poate fi folosit. Potrivit OLT-ALERT, atât directoarea şcolii, cât şi învăţătoarea care a descoperit arma în mâna copilului, Irina Mirică, au fost chemate la sediul Primăriei Coloneşti imediat după întâmplare. „După ce a ieşit din primărie, doamna învăţătoare ne-a spus că a fost chemată pentru a fi întrebată dacă vrea să devină iarăşi consilier local în 2016, că dânsa a mai fost consilier o dată”, susţine una dintre sursele OLT-ALERT.
Ulterior, Poliţia a confirmat că este vorba de un pistol cu bile, dar nefuncţional. 
„Într-adevăr, un copilaş s-a dus la şcoală cu un pistol cu bile nefuncţional. Aşa a spus unul dintre poliţiştii din comună, care a fost anunţat de directoarea şcolii despre incident. Vom face verificări, evident, să vedem cum a ajuns arma la copil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul-şef Claudia Radu.

Anchetă de la IŞJ

La rândul său, Inspectoratul Şcolar Judeţean va declanşa o anchetă în acest caz. „Vom demara o anchetă în acest caz să vedem cum a ajuns copilul acela cu aşa ceva în şcoală”, a declarat, Felicia Man, inspector general.

Potrivit unro surse locale, întrebat de unde are pistolul, copilul ar fi spus că îl are „de la un nene”. Ulterior, un angajat al şcolii ar fi spus că el a aflat că arma ar fi fost descoperită în urma unor săpături, neputând să indice cine, unde şi când a făcut aceste săpături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here