Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina rămâne o prioritate şi pentru 2015 în programele de investiţii pe care Consiliul Judeţean Olt şi Primăria Slatina le vor derula. Potrivit vicepreşedintelui CJ Olt Marius Oprescu, investiţiile făcute anul acesta la spital este doar începutul unei serii investiţionale. După extinderea şi dotarea Unităţii de Primire Urgenţe Slatina, în 2015 vor fi continuate investiţii importante şi în celelalte secţii ale spitalului.
„Urmează investiţii pentru Spitalul Judeţean şi anul viitor, pentru că anul acesta abia am început investiţiile acolo cu reabilitarea şi extinderea UPU. Vom merge împreună la inaugurare şi veţi vedea cum arată UPU. Dacă vreţi, mergem şi în una din secţiile pe care, până la această oră, nu am reuşit să le reabilităm. Sunt investiţiile iniţiale, făcute în anii ’70, când s-a deschis spitalul. Sunt foarte multe de făcut în spital”, a declarat Marius Oprescu. El a spus că Ministerul Sănătăţii nu se va opri, nici el, cu finanţarea după fondurile alocate anul acesta pentru reabilitarea spaţiului vechi al UPU şi dotarea unităţii cu aparatură medicală.
„În perspectiva faptului că vom avea ministru la Finanţe, vom avea o deschidere de la centru, din partea Ministerului Sănătăţii. Aşa cum aţi văzut, ministrul Sănătăţii a venit în vizită la Slatina şi ne-a ajutat cu o serie de investiţii în terminarea a ceea ce începuserăm noi, împreună cu primăria. În Spitalul Judeţean, însă, sunt în continuare foarte multe de făcut”, a mai reliefat Oprescu.
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Slatina a fost extinsă şi reabilitată, dar şi dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Extinderea unităţii a fost demarată la începutul acestui an şi a costat peste 2,8 milioane de lei, sumă pusă la bătaie de Consiliul Judeţean şi de Primăria Slatina. Prin extindere, Unitatea de Primire Urgenţe a fost recompartimentată, beneficiind, printre altele, de o nouă sală pentru triajul pacienţilor, de un nou spaţiu pentru resuscitare şi de o sală specială pentru aparţinători. Lucrările au fost recepţionate luni.
Aparatura medicală cu care a fost dotată UPU a costat 6,7 milioane de lei, bani puşi la bătaie de Ministerul Sănătăţii. Au fost achiziţionate, printre altele, monitoare pentru funcţiile vitale, ventilatoare, electrocardiografe, scaune de transport, cărucioare, ecograf cu sondă Doppler pentru cardiaci, tărgi pentru resuscitare şi tratament. Partea cea mai importantă la acest capitol este dotarea spitalului cu un nou computer Tomograf, doar acesta costând două milioane de lei.
Tot anul acesta au fost demarate lucrări de modernizare şi recompartimentare a etajelor 3 şi 4, unde funcţionează Neonatologia, şi a etajelor 7 şi 8, unde funcţionează Pediatria. Potrivit indicatorilor tehnico-economici, lucrările vor costa bugetul judeţului 3.771.752 lei, durata de realizare a investiţiei fiind de 21 de luni.