Bonurile fiscale, scutite de la declararea la Finanţele Publice până la sfârşitul anului 2016

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt informează că, potrivit Ordinului preşedintelui ANAF nr. 4019/2014, bonurile fiscale emise între operatorii înregistraţi în scopuri de TVA în Romania sunt scutite de la declarare până la data de 31 decembrie 2016. Practic, procedura valabilă în anul 2014 se va aplica şi în anii 2015 şi 2016.

 

„Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt informează că termenul până la care în declaraţia specifică nu se înscriu facturile emise prin autofacturare si bonurile fiscale care îndeplinesc condiţiile unei facturi simplificate se prelungeste până la data de 31 decembrie 2016”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJFP Olt, Mihaela Marinescu.

Bonurile fiscale emise de aparatele de marcat fiscale pe care este imprimat codul de înregistrare în scopuri de TVA în România al cumpărătorului, cu valoare de până la 100 euro inclusiv TVA, au calitate de document justificativ pentru deducerea TVA. 

Aceste bonuri trebuie să conţină şi celelalte elemente minime obligatorii, cum ar fi denumirea exactă a bunurilor şi serviciilor, cota de TVA etc., pentru a se putea exercita dreptul de deducere, iar achiziţiile trebuie să fie efectuate într-un scop ce permite deducerea TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here