Expoziţie de artă fotografică semnată Cristina Bacicu Botez, la Galeria „Artis” din Slatina

Muzeul Judeţean Olt va găzdui, începând de joi seară, la Galeria „Artis” din bulevardul A.I. Cuza, o expoziţie de fotografie artistică semnată de cunoscuta artista plastică Cristina Bacicu Botez.

Intitulată, simplu, „Fotografii”, expoziţia va fi deschisă oficial la ora 18.15, în prezenţa mai multor personalităţi culturale locale, dar şi a reprezentanţilor instituţiilor publice de cultură oltene. Fotografia este o veche pasiune a Cristinei Bacicu Botez, cunoscută mai bine ca graficiană şi pictoriţă.

„Cristina Bacicu-Botez face parte din confreria artistică a Oltului și Slatinei contemporane. O scurtă radiografie intelectuală a omului de cultură polivalent, grafician de mare altitudine, ilustrator de carte și artist fotograf profesionist, a pedagogului desăvârșit care este Cristina Bacicu-Botez, ne oferă revelația descoperirii unui spirit altruist, fără astâmpăr, combatant în toate „cruciadele” împotriva deșertificării noastre culturale. Animată de un veșnic spirit de frondă își apără și susține idealurile fără patimă, cu o delicatețe și consecvență rar întâlnite. Nu putem să trecem cu vederea consistența și fluența artistică în ceea ce privește aportul său la promovarea artei fotografice locale. În calitate de membru fondator al Fotoclubului Solaris a participat la expoziții naționale și internaționale. Epoziția de artă fotografică Reverberații (3 martie 2011), de pildă, ne-a prilejuit surpriza de a admira în spațiul cultural slătinean 40 de lucrări aparținând a 10 artiști fotografi, precum Cătălin Podoleanu, Mihai Mălăescu, Mihai Danu, Maria Ciurea, Adrian Paraschiv, Valeru Ciurea, Răzvan Nicolescu, Irina Comba, Angela Nicolae și nu în ultimul rând Cristina Bacicu-Botez”, scrie, despre autoare, directorul Muzeului Judeţean Olt, dr. Laurenţiu Guţică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here