Persoanele reţinute în cazul transferurilor ilegale de bani de la Banca Transilvania Slatina au fost arestate

Cele trei persoane reţinute de procurorii DIICOT, miercuri, în cazul operaţiunilor frauduloase de la sucursala din Slatina a Băncii Transilvania au fost, joi seară, arestate. 
Este vorba de Eugen Gheorghe Ifrim, Nelu Ninu şi Rachid Popa, angajatul Băncii Transilvania care executa operaţiunile ilegale propriu-zise.
 

„Admite propunerea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt nr. 7D/P/2015 din 05.02.2015 şi dispune arestarea preventivă a inculpatilor: POPA RACHID, IFRIM EUGEN GHEORGHE, NINU NELU, pe 30 de zile, de la data de 05 februarie 2015 şi până la data de 06 martie 2015, inclusiv”, se arată în încheierea instanţei.

 

Procurorii DIICOT Olt şi mai mulţi ofiţeri din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat, miercuri dimineaţă, percheziţii la domiciliile mai multor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice pe raza judeţului Olt, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale specializată în efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals în înscrisuri private şi uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic.

Este vorba de şapte percheziții la sediile unor societăți comerciale din Brebeni, la domiciliile unor persoane din Slatina şi la sediul uneia dintre sucursalele Băncii Transilvania din Slatina.

Potrivit procurorilor, în perioada 02.02.2014 – 29.10.2014, din contul curent al societăţii SC Agromec Sistem SRL, deschis la Banca Transilvania, s-au efectuat transferuri de sume importante de bani, fără acceptul reprezentanţilor societăţii, de către membrii grupării infracţionale.

„Există suspiciunea că numitul P.R, angajat al unităţii bancare menţionate a accesat fără drept datele informatice ale băncii şi s-a folosit de un card de credit falsificat care a fost emis pe numele societăţii păgubite şi de pe care a extras de la diverse bancomate de pe raza municipiilor Slatina şi Bucureşti atât disponibilul de credit in valoare de 10.000 lei în luna februarie 2014, dar şi sumele pe care el le-a transferat din conturile societăţii pe contul aferent acestui card de credit”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Din contul curent al societăţii menţionate au fost efectuate transferuri de bani, în valoare de 400 000 de lei.

La sediul DIICOT Olt au fost audiate 10 persoane, dintre care trei au fost reţinute. Acestea au fost prezentate de procurori, joi seară, Tribunalului Olt, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here