„Amicii” lui Darius Vâlcov, Ghenciu şi Tomescu, întâlniri de taină în răgazul permis de procurorii DNA

După modelul turnătorilor în dosarul Microsoft, Dinu Pescariu, Eugen Bejinariu şi Remus Truică, surprinşi în întâlniri de taină după arestarea lui Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan pentru a se pune de acord în declaraţiile pe care aveau să le dea în faţa procurorilor DNA, „amicii” lui Darius Vâlcov care dau în această perioadă cu subsemnatul la DNA în dosarul fostului ministru al Finanţelor au, şi ei, asemenea întâlniri.

Doi dintre oamenii de afaceri care au făcut potecă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, Cristian Tomescu şi Cristian Ghenciu, au avut, sâmbătă seară, o întâlnire care s-a vrut secretă în maşina lui Adi Barbu (fostul şef al ANIF, actualmente director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt), parcată în zona Şcolii de Poliţie. 

În timp ce Darius Vâlcov, urmărit penal pentru trafic de influenţă, şi succesorul său la Primăria Slatina, Minel Prina, acuzat de complicitate la trafic de influenţă, sunt arestaţi la domiciliu în dosarul în care Vâlcov este acuzat de o şpagă de două milioane de euro, Cristian Tomescu este bine mersi în libertate, sub control judiciar. În acest dosar el este cercetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la trafic de influenţă, evaziune fiscală şi spălare de bani, ca şi Lucian Şuşală, director al SC Imobiliare Consloc SRL şi fost şofer al lui Vâlcov, cu deosebirea că Şuşală se află după gratii. De aceleaşi infracţiuni mai sunt acuzaţi Petre-Bogdan Timofte şi Dănuţ-Cristi Ţiganu, şi ei aflaţi în libertate.

Cristian Ghenciu se numără şi el printre oamenii de afaceri locali ridicaţi din nimic de Prina şi Vâlcov în vârful unui imperiu şi care au fost chemaţi de mai multe ori la DNA pentru explicaţii.

Adi Barbu, „gazda”, este un mai vechi client al contractelor alimentate cu bani publici şi în al cărui mandat de şef al ANIF a înflorit firma de pază Anteko Secutity SRL Slatina, controlată de Cristian Ghenciu prin interpuşi.

Toţi aceştia îi sunt datori lui Darius Vâlcov pentru statutul lor de azi. În alte împrejurări, întâlnirile celor trei n-ar fi fost umbrite decât poate doar de suspiciunea unor „legături periculoase”. În contextul în care fostul primar al Slatinei şi ministru s-a văzut însă încolţit de mai mulţi prieteni-denunţători, întâlnirile astea au şi un iz al trădării. Iar în legislaţia penală trădarea e răsplătită din plin. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here