Tomescu s-a apucat şi de agricultură. A dat 1,2 milioane de euro pe SC Agromec Scorniceşti SA

Omul de afaceri Cristian Tomescu, care a făcut scurtă la mână dând declaraţii la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, s-a apucat, mai nou, şi de agricultură. Motivul: subvenţiile acordate fermierilor de Uniunea Europeană şi de Guvernul României.

Nu cu mult înainte să fie pus sub urmărire penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la trafic de influenţă, evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul în care fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov este cercetat pentru o şpagă de două milioane de euro, omul de afaceri slătinean Cristian Tomescu şi-a extins afacerile şi în domeniul agricol, achiziţionând SC Agromec Scorniceşti SA la preţul de 1,2 milioane de euro. Potrivit unor surse locale, suma a acoperit baza materială constând în spaţii, utilaje şi materiale, dar şi datoriile pe care firma ce deţinea societatea din Scorniceşti, SC Compania Teli SRL din judeţul Argeş, le avea către diverşi furnizori. Firma controlată de Tomescu, SC Cafmin SRL Slatina, a preluat, o dată cu Agromec Scorniceşti, şi contractele de arendă pe care SC Compania Teli SRL, administrată de argeşanul Constantin Traşcă, le încheiase cu proprietarii de pământ din zona Scorniceştiului. Sursele citate mai spun că Tomescu a preluat şi alte afaceri agricole în zona Scorniceşti, deschizându-şi larg punga pentru a pune mâna pe subvenţia acordată de Uniunea Europeană şi de statul român în domeniul agricol. 

Cristian Tomescu este urmărit penal, sub control judiciar, în dosarul în care fostul ministru al finanţelor şi primar al Slatinei, Darius Vâlcov, este cercetat, în arest preventiv, pentru o şpagă de două milioane de euro primită de la omul de afaceri Theodor Berna pentru a-i facilita acestuia încheierea unor contracte de lucrări finanţate din fonduri europene. Tomescu este acuzat în dosar, alături de Petre-Bogdan Timofte, Dănuţ-Cristi Ţiganu şi Lucian Şuşală (fost şofer al lui Vâlcov) de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la trafic de influenţă, evaziune fiscală şi spălare de bani. În acelaşi dosar primarul suspendat al Slatinei, Minel Prina, este cercetat, în arest la domiciliu, pentru complicitate la trafic de influenţă. Ţinând cont de afacerile dubioase în care SC Cafmin SRL a fost angrenată în ultimii ani, surse din anturajul lui Cristian Tomescu avansează ideea că afacerile demarate de acesta în agricultură ar putea ascunde intenţii nu doar de profit, ci şi de spălare a banilor. 

Tomescu controlează mai multe afaceri în construcţii şi comerţ, însă cea mai importantă firmă a fost şi rămâne SC Cafmin SRL, specializată în lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. În ultimii şase ani, firma a înregistrat profituri care totalizează aproape 10 milioane de lei. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here