Proiectul de hotărâre privind Planul de ocupare a funcţiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Slatina pentru anul 2015, care a generat tensiuni în şedinţa Consiliului Local Slatina de acum două săptămâni, când a fost respins, a fost repus pe ordinea de zi a plenului de marţi, prin utilizarea unui artificiu, şi a fost şi adoptat cu majoritate de voturi, după ce consilierii puterii şi-au luat măsuri de precauţie în privinţa prezenţei la vot. În urma votului de marţi, 10 poliţişti locali vor rămâne fără locuri de muncă.
„Arşi” la şedinţa consiliului local din data de 23 aprilie, când, deşi controlează majoritatea în legislativul slătinean, nu au reuşit să se adune cu toţii pentru a asigura trecerea proiectului care dă startul reorganizării organigramei din cadrul primăriei, consilierii puterii şi-au luat măsuri de precauţie pentru şedinţa de marţi, când proiectul de hotărâre privind Planul de ocupare a funcţiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Slatina pentru anul 2015 a fost aprobat cu 14 voturi pentru. Împotrivă au votat liberalii Mircea Dogaru, Ana Anghel, Viorel Rogojinaru, Sorin Brătoi şi uneperista Alina Păunescu. Social-democratul Ion Vătrai, care data trecută a votat în rând cu opoziţia, a respectat, de data aceasta, disciplina de partid, votând pentru adoptarea proiectului. Acesta, deşi respins la şedinţa anterioară, a putut fi repus pe ordinea de zi după ce i s-a adus o modificare, fiind introdusă un punct care prevede ca funcţionarii publici ai primăriei să poată fi promovaţi în anumite grade şi categorii profesionale, în 2015.
Prin adoptarea acestui proiect va putea fi modificată organigrama, numărul de personal, ştatul de funcţii şi ponderea funcţiilor publice existente în primărie. Cele mai multe modificări vizează organigrama Poliţiei Locale, nu mai puţin de 10 poliţişti care patrulează pe străzi urmând să plece acasă. Paradoxal, în timp ce numărul, şi aşa mic, al poliţiştilor care veghează la ordinea şi siguranţa publică pe stradă va fi redus, numărul funcţiilor de conducere va creşte. Acest lucru va duce la lipsa oricărei patrule pedestre pe străzile Slatinei, zone sensibile precum pieţele agroalimentare sau cele în care funcţionează unităţi şcolare nemaiputând fi supravegheate, ca şi cartierele preurbane ale municipiului, afirmă şeful Poliţiei Locale, Adrian Pop.
La şedinţa de marţi în sală au fost prezenţi zeci de poliţişti locali, care, văzând că ordinea de zi a fost aprobată cu tot cu proiectul în cauză, au părăsit încăperea.