Deputatul de Olt Dumitru Niculescu cere sprijinul ministrului Agriculturii pentru salvarea cramei de la Vitomireşti

Deputatul de Olt Dumitru Niculescu l-a interpelat, recent, în Parlament pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, căruia îi cere sprijin pentru salvarea cramei de la Vitomireşti, vestită odinioară nu doar în ţară, dar şi în străinătate prin vinurile obţinute aici.

Demnitarul ales în Colegiul 5 din Olt îi cere ministrului Daniel Constantin să se implice în găsirea unui investitor care să preia crama şi să o utilizeze în activităţile pentru care a fost ea construită în urmă cu peste jumătate de secol. 

„Un arhitect german a proiectat, în anul 1950, construirea unei crame impresionante atât prin dimensiuni, cât şi prin calităţi, în comuna Vitomireşti, judeţul Olt. Renumite în ţară şi în străinătate, vinurile Busuioaca de Bohotin şi Ştefan cel Mare erau obţinute în această cramă. După ce autorităţile locale au reuşit, cu greu, să aducă crama în patrimoniul comunei, din păcate, nici un investitor nu s-a arătat interesat de preluarea ei. Vă supun, domnule ministru, spre analiză această situaţie, în speranţa că veţi trimite nişte specialişti la faţa locului şi,  în urma unei evaluări corecte, a unei promovări intense, veţi reuşi găsirea unui investitor care să redea cramei din Vitomireşti faima vremurilor trecute”, se arată în interpelarea deputatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here