Deşi a negat că ar fi vorba de el, Radu Moruşi este inculpat în celebrul dosar al lotului Lazăr, fiind trimis în judecată pentru aderare la un grup infracţional organizat şi pentru desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc. Cu toate acestea, el a fost primit în PNL, unde a şi fost numit pe o funcţie de conducere, cea de co-preşedinte al TNL Slatina.
Radu Moruşi a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat şi pentru organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc, cauza fiind judecată la Tribunalul Dolj. Dosarul este unul extrem de stufos, laolaltă cu Moruşi fiind trimişi în faţa judecătorilor alţi 30 de inculpaţi, foşti angajaţi ai Finanţelor Publice Olt (printre care se numără Florin Bîlteanu, fostul şef al Inspecţiei Fiscale şi Ion Encescu, fostul şef al Administraţiei Finanţelor Publice pentru Contribuabilii Mijlocii Olt), mai mulţi oameni de afaceri din Olt şi Dolj, dar şi ofiţeri de poliţie din cadrul IPJ Olt, în frunte cu comisarul-şef Laurenţiu Lazăr, care, după cum spun procurorii, ar fi fost coordonatorul grupului.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT Dolj, omul de afaceri doljean Leonard Ionuţ Poteraş ar fi amplasat mai multe aparate de tip sloat machines în localităţi din judeţul Olt, după ce le-ar fi schimbat plăcile de bază cu altele contrafăcute, cu scopul de a nu plăti statului taxele aferente acestei activităţi. „Aşa cum rezultă din actele depuse la dosar, dar şi din declaraţia dată în faţa instanţei, rezultă că inculpatul (Leonard Ionuţ Poteraş – n.r.) a fost asociat unic la SC Vipexim Com SRL Craiova, deţinând aproximativ 20 de aparate de tip sloat machines, pentru care iniţial a posedat licenţă, iar ulterior nu a mai achitat sumele aferente, motivând că acestea crescuseră în mod sensibil. Totuşi, profitând de relaţiile şi de atitudinea vădit îngăduitoare a altor inculpaţi din cauza de faţă, printre care Voiculescu Liviu şi Lazăr Laurenţiu, a amplasat aparatele în comune de pe raza judeţului Olt, situate la distanţe apreciabile de municipiul Slatina, cu intenţia vădită de a evita controalele organelor de specialitate. Aceasta după ce procedase la înlocuirea plăcilor de bază de la aparate cu unele contrafăcute, în scopul denaturării derulării jocurilor şi al încasării unor sume de bani necuvenite, pentru care nu achita obligaţiile fiscale către bugetul de stat”, se arată în rechizitoriul procurorilor DIICOT.
Ei bine, în această poveste a intrat şi Radu Moruşi, care deţine, ca persoană fizică autorizată, un local pe raza localităţii Bălteni.
Curios este şi că susţinătorul lui Moruşi, consilierul judeţean Ion Moisescu, preşedinte al PNL Scorniceşti, derulează, prin soţia sa, afaceri tocmai în domeniul jocurilor de noroc, aceasta fiind parteneră în SC Markus Games SRL cu soţia poliţistului Liviu Voiculescu, judecat, de asemenea, în acelaşi dosar, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc, dar şi pentru conflict de interese.
Potrivit noilor modificări aduse statului PNL pe linie de integritate, dacă va fi condamnat de instanţă Radu Moruşi îşi va pierde funcţia politică, iar dacă sentinţa va rămâne definitivă, el va fi exclus din partid.