Primăria Slatina oferă ascensoare noi blocurilor care reuşesc să câştige concursul „Slatina în siguranţă”

Primăria Slatina va demara un concurs pentru dotarea gratuită cu ascensoare noi, performante, a blocurilor care deţin lifturi cu durata de utilizare depăşită sau a blocurilor care au prevăzut spaţiu pentru ascensor, dar acesta nu există.

Consilierii locali au votat, săptămâna trecută, regulamentul concursului intitulat „Slatina în siguranţă” şi care se va desfăşura anual, în ordinea înscrierii şi a punctajelor obţinute, în limita fondurilor disponibile în bugetul alocat cu această destinaţie. La concurs participă toate blocurile, scările de proprietari / locatari, reabilitate termic, cu un regim de înălţime mai mare de patru etaje şi blocurile care au fost construite după anul 1990, chiar dacă nu sunt reabilitate, dar sunt prevăzute cu spaţiu pentru montare a ascensorului.

Cererile pentru înscrierea la concurs se vor depune la Direcţia Administrarea Domeniului Public şi Privat până la data de 15 iulie a fiecărui an, se arată în regulamentul concursului.

„Scopul concursului îl constituie asigurarea siguranţei persoanelor care folosesc ascensoare de persoane, optimizarea costurilor de mentenanta, nivel redus de zgomot si marirea vitezei de deplasare, ridicarea confortului prin achiziţionarea de ascensoare performante, dezvoltarea spiritului gospodăresc precum şi îmbunătăţirea colaborării dintre autorităţile locale şi cetăţeni. Acest concurs este o ocazie deosebită pentru blocurile, scările de proprietari/locatari din municipiul Slatina, reabilitate termic prin programele derulate prin primărie şi imobilele ce au fost prevazute cu spaţiu pentru ascensor, dar acesta nu există, de a câştiga finanţare pentru înlocuirea ascensorului. Concursul se desfăşoară la iniţiativa Primăriei municipiului Slatina, având în vedere că foarte multe ascensoare au durata de utilizare normată depăşită”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de aleşii locali.

Ca să poată participa la concurs, asociaţiile de locatari sau proprietari ori proprietarii au obligaţia de a achita la zi utilităţile, precum şi plata costurilor de reabilitare (acolo unde este cazul).

În condiţiile în care locatarii au datorii la bugetul local, aceştia nu se pot înscrie, decât dacă ajung cu plata la zi a datoriilor în ziua evaluării sau fac un grafic de eşalonare sub sancţiunea opririi funcţionării ascensorului, respectiv ridicării ascensorului în condiţiile în care nu se respecta graficul de eşalonare a obligaţiilor de plată, se mai prevede în regulament.

Monitorizarea şi jurizarea concursului se va face de către o comisie desemnată prin hotărâre a consiliului local, pe baza criteriilor stabilite în regulament. Evaluarea finală se va face de către comisie, în baza criteriilor aprobate, în termen de 15 zile de la data încheierii concursului. Declararea câştigătorului se va face în cursul lunii următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here