La nivelul judeţului Olt nu s-au înregistrat, în cele trei zile de caniculă care a lovit zona, cazuri de oameni căzuţi în stradă sau decese cauzate de căldura excesivă, anunţă Prefectura. Totuşi, ambulanţele au alergat ca furnicile în peste 400 de cazuri medicale, parte dintre acestea reprezentând cazuri de lipotimie, iar unele instituţii au amânat desfăşurarea unor acţiuni programate în această perioadă.
Conform raportării Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, miercuri au fost înregistrate 139 de solicitări către Serviciul Judeţean de Ambulanță (SJA), în scădere față de marţi, când s-au înregistrat 153 de solicitări, fiind mobilizate zilnic câte 42 de ambulanţe pentru intervenție.
„Personalul de la Ambulanță a răspuns tuturor solicitărilor. Nu s-au înregistrat persoane căzute în stradă și nici decese cauzate de caniculei”, informează Prefectura Olt. Joi, până în jur de ora 17.00, ambulanţele au intervenit în alte 100 de cazuri, nici de această dată neînregistrându-se cazuri grave cauzate de caniculă.
Inspectorii de muncă s-au aflat, şi ei, în teren, pentru a verifica dacă angajatorii au respectă prevederile legii pe perioada caniculară faţă de personalul încadrat. Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au efectuat nouă controale, în urma verificărilor dispus tot atâtea măsuri, iar șase unități au fost sancționate cu avertisment.
„Toate punctele de prim-ajutor au fost activate. Având în vedere că județul Olt se află și astăzi (joi – n.r.) sub atenționare meteorologică Cod Galben de caniculă, a fost transmisă către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, municipale și orășenești, solicitarea de menținere a punctelor de prim-ajutor active, iar către toate comitetele din județ – luarea măsurilor necesare. Conform raportărilor transmise, instituțiile publice deconcentrate și structurile MAI din județ au luat toate măsurile pentru asigurarea serviciilor publice în condiții de siguranță”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.
Unele instituţii au reprogramat unele acţiuni prevăzute pentru aceste zile, precum Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” din Slatina, care a amânat pentru o dată ulterioară mai multe acțiuni culturale programate să se desfăşoare în perioada 6 – 10 iulie.
La Slatina şi Caracal aproape 500 de persoane au solicitat, la punctele de prim-ajutor, măsurarea tensiunii arteriale.