Firmele înfiinţate de deputatul de Olt Daniel Bărbulescu prin interpuşi la ordinul fostului primar al Slatinei şi ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, cu bani obţinuţi de acesta din activităţi infracţionale, au înregistrat explozii ale profitului la scurtă vreme de la înfiinţare.
Firmele din Slatina care lucrau pentru Darius Vâlcov în cadrul grupului infracţional creat de acesta în anii când era primar al Slatinei au înregistrat creşteri spectaculoase ale profitului la scurtă vreme după ce au fost înfiinţate, cu bani proveniţi din activităţi infracţionale, de unul dintre locotenenţii lui Vâlcov, deputatul de Olt Daniel Bărbulescu. Vorbim, în primul rând, de SC Millenium Topographica SRL, care, de fapt, nu a fost înfiinţată, ci preluată de la alţi asociaţi ai societăţii care funcţiona din 2001, sub altă denumire, în domeniul cultivării cerealelor. Transferul s-a făcut în anul 2011, când firma, căreia i s-a schimbat denumirea şi domeniul de activitate, a fost preluată cu pierderi totale în valoare de 395.057 de lei. La nici un an, în 2012, cu un număr de 13 salariaţi, societatea înregistrează un profit de 518.658 de lei la o cifră de afaceri netă de 1.133.758 lei. Noul domeniu de activitate, măsurători topografice, aduce societăţii şi în 2013 un profit net de 345.362 de lei şi o cifră de afaceri de 1.098.082 de lei, ca în 2014 să dea lovitura, înregistrând un profit de 1.385.365 de lei, la o cifră de afaceri de 2.340.206 lei. Câştigurile au explodat după ce firma a fost racordată la banii publici ai primăriilor forţate de guvern să facă măsurătorile topografice ale rezervelor de terenuri.
După cutremurul generat de procurorii DIICOT în dosarul Vâlcov, firma este activă încă sub administrarea Elenei Marinela Calotă Sălcianu, soţia lui Alin Calotă, şeful Serviciului Executări Silite din cadrul Primăriei Slatina, la părinţii căruia a fost ascuns celebrul seif în care Darius Vâlcov îşi ţinea lingourile de aur, tablourile şi dolarii şi care a stat o vreme îndelungată în locuinţa deputatului Bărbulescu.
O altă firmă de înfiinţarea căreia s-a ocupat tot Daniel Bărbulescu este SC Contis Company SRL, specializată în servicii de contabilitate şi administrată de Iuliana Strinu, soţia lui Marin Strinu, fostul şofer al lui Darius Vâlcov care ulterior s-a numărat printre numeroşii denunţători ai fostului ministru de Finanţe. Activitatea firmei, care s-a ocupat de contabilitatea celorlalte societăţi comerciale din grup, dar şi de cea a unor firme de casă ale primăriei Slatina, a fost preluată de noua SC Contis Consulting SRL, administrată, de pe poziţia de asociat unic, de Ioana Cristina Popa, fostă angajată a celeilalte societăţi trasă pe linie moartă. În anul înfiinţării, cu un singur angajat ajunge la un profit de 24.439 de lei. În 2014, însă, cu doi angajaţi, firma sare spectaculos la un profit net de 152.754 de lei, cu o cifră de afaceri de 216.390 de lei. Cele două firme sunt, şi ele, active, cu aceeaşi unici asociaţi.
Să trecem la hotelul lui Vâlcov din Slatina (Casa Tineretului), administrat de interupusa fostului ministru Dorina Cristina Barbu, unic asociat în SC City Hotel & Lounge SRL, care de la pierderile de 12.867 lei în anul înfiinţării ajunge, în 2014, la un spectaculos profit de 218.572 de lei. Firma este şi azi în perfectă stare de funcţionare.
Potrivit procurorilor DNA, după ce a intrat pe profit serios, Millenium Topographica SRL bagă 800.000 de lei într-o asociere la care participă SC City Hotel & Lounge SRL şi SGV Development SRL Slatina, care îl are drept unic asociat pe Marian Alexandru Mocanu dar care este administrată de controversatul om de afaceri Cristian Ghenciu, omul de casă al tandemului Vâlcov – Prina, o relaţie care l-a ajutat să concesioneze toate pieţele din Slatina prin SC Prima Piaţă 2000 SRL. Din câştigurile respectivei asocieri, 30% urma să se întoarcă la SC Millenium Topographica SRL. Anul în care se înfiinţa SC City Hotel & Lounge SRL era singurul în care SGV Development SRL înregistra profit, şi nu unul oarecare – 142.720 de lei net.
Să ne extindem puţin către sateliţii grupului de firme şi interese ale lui Vâlcov pentru a observa că societăţi comerciale precum cele de care se ocupă controversaţii Cristian Ghenciu şi Cristian Tomescu, trimis în judecată, în dosarul Vâlcov, pentru complicitate la trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, au înregistrat, şi el, câştiguti fabuloase în ultimii ani, cu precădere în 2014. Societatea lui Tomescu, SC Cafmin SRL, a înregistrat anul trecut un profit de aproape 4,4 milioane de lei, dublu faţă anul anterior, şi o cifră de afaceri de peste 27,5 milioane de lei. Societatea a trecut de la comerţ în magazine la lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale după ce a intrat în relaţii cu Vâlcov şi Prina, primind mai multe contracte de la Primăria Slatina. Unul dintre cele mai mari contracte a fost cel privind amenajarea clubului nautic şi de agrement de la Plaja Olt, în valoare de peste 22,7 milioane de lei, câştigat în 2013 şi finalizat în urmă cu circa o lună săptămâni.
Cristian Ghenciu s-a pricopsit şi el cu afaceri extrem de bănoase de pe urma celor pe care ulterior i-a denunţat la DNA. Cifra de afaceri şi profitul înregistrat de SC Prima Piaţă 2000 SRL, căreia i-au fost concesionate toate pieţele din Slatina, i-au adus câştiguri ascendente care în 2014 au ajuns la peste 3,7 miliarde de lei vechi. Printre afacerile controlate de Ghenciu, fost morar la Coteana pe vremuri, se numără şi SC Anteko Security SRL, specializată în servicii de protecţie şi gardă. Dacă în anul înfiinţării societatea administrată de fratele lui Ghenciu, Sorinel Ghenciu, acumula doar un profit de 206 lei, în 2013 câştigul net se ridica la peste 4,8 miliarde de lei vechi, ca în 2014 să depăşească 11,7 miliarde de lei vechi şi o cifră de afaceri de 68 de miliarde de lei vechi, după ce firma a prins contracte de pază extrem de grase de la Agenţia Naţională pentru Îmbunătăţiri Funciare, condusă de apropiaţi ai tandemului Vâlcov – Prina. După ce DNA i-a pus sub urmărire penală pe Darius Vâlcov şi acoliţii săi, Ghenciu l-a retras de la conducerea firmei pe fratele său, acţiunile societăţii fiind cesionate unuia dintre „pulifricii” lui Vâlcov, poveste asupra căreia vom reveni.
Cam subțire materialul la capitolul Bărbulescu, nu-i așa jupâne Costel Mirea? Oare de ce? Vă simțiți cu musca pe căciulă?
pentru ca multa vreme am fost cititor fidel al acestui ziar, pot spune cu certitudine acum, ca, acest ziar nu caută decat senzațional, si chiar cu pretul de a publica numai aberații, continua in minciuna si in prostie! Acest articol este doar pentru a umple pagina de articole! Cine cunoaște detaliile si cum pe parcursul anchetei s-au demonstrat contrariul a ceea ce scrieți voi, va spun ca acest ziar minte, defăimează in continuare persoane care chiar NU au foat declarate vinovate in vre-o speța din dosarele la care faceți referire ! Rușine !
domnu Nila care esti,se vede treaba,unul dintre pulifricii denuntatori ”care nu au fost declarati vinovati in vre-o speta”,eu vad ca acilea sunt cifre la virgula si informatii la fel.Rusine sa iti fie tie ca ai luat parte la toata furaciunea care sa facut in Slatina si ai stat la masa cu hotii ai mari,in frunte cu Valcov si prina.Se vede de la o posta ca esti unul dintre ei,agitatule