Preşedintele PNL Scorniceşti, Ion Moisescu, a primit cadou, de ziua lui, un control de la ANAF

Întâmplător sau nu, săptămâna trecută inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au trecut pragul restaurantului pe care preşedintele PNL Scorniceşti, Ion Moisescu, îl deţine la Jitaru, chiar în ziua în care Moisescu se pregătea să îşi serbeze ziua de naştere.

Cu personalul localului în toiul pregătirilor pentru petrecerea ce avea să fie organizată în seara zilei de miercuri, 22 iulie, Ion Moisescu s-a pomenit, la o oră după prânz, cu autoturismele ANAF la uşa restaurantului. Gura târgului vorbea că „a sosit DNA-ul la Moisescu”, alţii duceau vorba că inspectorii antifraudă ar fi oaspeţi ai patronului. Un alt zvon era acela că cineva i-a copt-o liderului PNL Scorniceşti chiar de ziua lui, trimiţându-i pe cap reprezentanţii ANAF. 

Surse din anturajul omului de afaceri liberal au spus că, într-adevăr, a fost vorba de un control asupra firmei deţinute de politician, SC Donald SRL. Cert este că, intraţi pe uşa restaurantului în jurul orei 13.00, inspectorii antifraudă au ieşit de acolo tocmai seara şi că aceştia ar fi descoperit, printre altele, unele inadvertenţe contabile. Aşa că şi Ion Moisescu şi-a aniversat ziua de naştere cu mult mai târziu decât fusese programată petrecerea, şi cam fără chef.

Ion Moisescu este cel care l-a scos primar la Scorniceşti, în 2012, pe traseistul politic Cătălin Davidescu, cel prins ulterior de Curtea de Conturi cu mâna în banii publici pentru clientela politică a liberalilor şi care şi-a pierdut recent mandatul, înainte de termen, după ce Agenţia Naţională de Integritate a descoperit că omul a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor.

Tot Moisescu este şi cel care l-a promovat în cadrul partidului, până la funcţia de preşedinte TNL Slatina, pe tânărul Radu Moruşi, deşi acesta este judecat în prezent pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi pentru practicarea unor activităţi ilegale în domeniul jocurilor de noroc. De altfel, jocurile de noroc este domeniul din care preşedintele PNL Scorniceşti scoate bani grei, prin soţia sa, parteneră de afaceri în SC Markus Games SRL cu soţia unui ofiţer de poliţie, Liviu Voiculescu, şi el judecat în acelaşi dosar cu Moruşi pentru aceleaşi infracţiuni, la care se adaugă şi conflictul de interese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here