Afacerile lui Sorin Păduraru: Şpagă pentru fonduri europene şi lucrări de mântuială (I)

Denunţul făcut în iunie anul acesta de omul de afaceri slătinean Sorin Păduraru împotriva fostului senator şi minitru al Finanţelor Dariu Vâlcov şi împotriva fostului primar al Slatinei Minel Prina nu poate spăla mizeria infracţională la care administratorul SC Condor Păduraru SRL a participat de bunăvoie şi nesilit de nimeni. 

Sorin Alexandru Păduraru speră să scape basma curată spălându-şi mâinile murdare în apa unui denunţ împotriva celor care el le-a dat şpagă. Una dintre şpăgi a vizat deblocarea plăţilor privind execuţia, pe bani europeni, a lucrărilor de reabilitare a străzilor Lipscani şi Mihai Eminescu din zona istorică a Slatinei. Este vorba de echivalentul în lei a 100.000 de euro, bani care ar fi ajuns la Darius Vâlcov, potrivit procurorilor. „În fapt s-a reţinut că, în anul 2012, Păduraru Sorin a apelat la Şuşală Lucian Petruţ pentru a interveni pe lângă Vâlcov Darius Bogdan, senator în Parlamentul României şi pe lână Prina Minel Florin, primar al municipiului Slatina, în vederea exercitării acestora pe lângă persoane cu atribuţii de decizie din cadrul Primăriei Slatina pentru deblocarea plăţilor aferente unui contract de execuţie de lucrări pentru reabilitarea unor străzi din centrul istoric al localităţii. În schimbul exercităţii influenţei, Păduraru Sorin Alexandru i-a dat lui Vâlcov Darius Bogdan, prin intermediul lui Şuşală Lucian Petruţ, echivalentul în lei a 100.000 euro”, se arată în referatul procurorilor DNA. Aceştia mai spun că, potrivit denunţului formulat de Păduraru, Vâlcov a mai primit de la el alţi 1,7 milioane de lei tot pentru exercitarea influenţei în urma căreia SC Condor Păduraru SRL să primească banii la timp în cadrul unui contract derulat cu Compania de Apă Olt, tot pr fonduri europene.

Dacă Sorin Păduraru încearcă să scape pe calea denunţului de eventuale acuzaţii pe care procurorii le-ar fi putut face asupra sa la un moment dat, atunci poate ar fi cazul să facă mai multe mărturisiri. De pildă, ar putea să explice cum a ajuns un primar de comună din Olt să intre în posesia unui apartament în Slatina după ce SC Condor Păduraru SRL a finalizat un proiect integrat finanţat din fonduri europene în chiar localitatea păstorită de respectivul edil. Sau de ce fiul fostului om de afaceri Dan Codan conduce, de câteva luni bune, o limuzină de lux care i-a aparţinut lui. Şi dacă tot este să o dea total în sinceritate, să spună câte ceva şi despre taică-său. De pildă, cum a reuşit firma familiei să construiască sedii de bănci după ce mai întâi societatea comercială i-a construit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, casa de la Drăgăşani. Subiectele sunt fierbinţi şi presupun o abordare episodică,  

Până una, alta, să amintim că, ba cu şpagă, ba fără şperţ, conturile firmei Condor Păduraru au făcut cunoştinţă cu banii proveniţi din lucrările executate în zona istorică a Slatinei, dar calitatea lucrărilor este departe de a se ridica la înălţimea milioanelor de euro primite. Nu mai departe de luna trecută, la o primă ploaie mai serioasă, pavajul de pe strada Mihai Eminescu a cedat. Specialiştii spun că ar fi o problemă cu faptul că betonul care ar trebui să se regăsească sub stratul de nisip n-ar fi acolo. Şi că, prin urmare, primăria o să mai fie nevoită să-l cheme pentru reparaţii în zonă, aşa cum l-a chemat şi după ploaia care a scos la iveală calitatea proastă a lucrărilor.

5 COMENTARII

  1. Nenorocitu nu a pus nici un strop de beton sub pavajele din orasu de jos e numai nisip pe pamant la fiecare ploaie mai puternica o sa fie probleme si a luat 10 milioane pe lucrare nu e nici un strop de beton vo garantez eu si nu numai eu sa i ia banii inapoi ca doar sa dovedit ca a dat spaga lu valcov ca sa isi incaseze transele

  2. Deci,lucrarile de proiectare a investitiei din Slatina de jios au revenit Kxl Srl,firma de casa din Bucuresti a Primariei Slatinei care a luat lucrari fara numar in 2010-2012.Atat Paduraru cat si Kxl Srl au castigat licitatiile din prima fiind sigurele care s-au inscris la licitatie-deci ar fi de vazut conditiile pe care trebuia sa le indeplineasca anumite firme.Luati caietul de sarcini ca e foarte important pentru ca acolo o sa gasiti conditii la care dar astea doua puteau raspunde-e foarte simplu daca aveti caietu de sarcini.O cloaca din care dl Paduraru a facut parte.

  3. TE IA DNA> Abonat la contracte cu Primaria Slatina castigator pe banda rulanta la contracte publice si care da spaga 15-20% foarte apropiat de Minel Prina si pentru ca a trecut inainte de alegerile prezidentiale in PSD a fost rasplatit de Darius Valcov cu doua contracte de apa-canal la Scornicesti si Potcoava. Verificarea licitatiilor de la Deveselu,Daneasa, si o licitatie aranjata si cu bani multi la Obarsia! Cistiga lucrari cu comisia de licitatie din care face parte mereu Mihai Glasu fost angajat CJ Olt. DNA hai la Slatina!!!! Cu mare incredere si nu veti regreta! Apropo un mega contract a fost reabilitare centrul vechi spaga oferita de Sorin Paduraru 20% direct lui Minel Prina !!!!

  4. Mare contribuitor in alegerile PSD.. Ciuma rosie il tine in spate frate… Isi permite ” la per tu ” cu toti cei de la conducerea judetelui. Mafia Olteana trebuie sa cada o data … Daca nu .. cetatenii ii vor face dreptate si singuri.. asa cum lucratorii ameninta cetatenii in stinga si dreapta inclusiv cu furca.. fereasca sfintul sa se revolte toti care triga la judet din 2008 fara sa ii auda nimeni … Pentru semnaturi , ii mai da o remorca de piata .. Treaba frate , cred ca cetatenii sint prosti si orbi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here