Un britanic a simulat că se află în comă timp de 2 ani pentru a scăpa de tribunal

Un cetăţean britanic, cercetat penal în oraşul Swansea din 2013 pentru fraudă şi fals în acte, a reuşit să fenteze organele legii timp de 2 ani pentru a scăpa de proces, simulând că se află într-o comă, relatează BBC.

Totul a ieşit la suprafaţă după ce poliţia descoperit fotografii şi imagini captate de camere de supraveghere ce îl arătau pe bărbat sănătos, în vacanţe alături de soţia sa şi alături de prieteni.   Alan Knight, în vârstă de 48 de ani, a fost acuzat de faptul că a profitat de un vecin care suferea de demenţă, punându-l pe acesta din urmă să-i transfere peste 40.000 de lire prin preluarea şi chiar falsificarea semnăturii. Însă, de fiecare dată când bărbatul ar fi trebuit să se prezinte în instanţă, el se  prefăcea în faţa oamenilor legii că este paralizat, simulând de multe ori că se află în comă.

Soţia sa, Helen, în vârstă de 34 de ani, a dus minciuna mai departe: a trimis scrisori primului ministru David Cameron şi a reprezentanţilor locali din Parlamentul Britanic în care se plângea de faptul că autorităţile locale îl obligă pe Alan să apară în faţa tribunalului, deşi se afla într-o stare vegetativă. Asta în ciuda faptului că multiplele analize medicale efectuate pe bărbat au arătat că nu suferă de niciun sindrom cunoscut. Unii dintre medicii care l-au examinat au declarat starea lui Alan chiar enigmă medicală.   Bărbatul a fost în cele din urmă încarcerat în noiembrie anul trecut, şi a trebuit să recunoască minciuna, pus faţă în faţă cu dovezile. El a primit 14 luni de închisoare peste cei 4 ani şi jumătate la care a fost condamnat iniţial, pentru tentativa de fentare a legii, în timp ce soţia lui a primit şi ea 10 luni de detenţie, pentru complicitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here