După ce a fost folosită de foştii primari al Slatinei Darius Vâlcov şi Minel Prina şi de camarila acestora în manevrele murdare la care s-au dedat ani la rândul, SC Imobiliare Consloc SRL, aflată în subordinea consiliului local (de fapt a primăriei), a intrat, oficial, în faliment după ce instanţa de judecată a admis deschiderea procedurii prevăzute de Legea 85/2006.
După ce planul de reorganizare a societăţii s-a dovedit ineficient, Tribunalul Olt a dispus, luni, începerea procedurii falimentului în cazul SC Imobiliare Consloc SA.Administrată păgubos în ultimii ani, deşi activitatea firmei – dezvoltare (promovare) imobiliară, publicitate, amenajarea, întreţinerea şi exploatarea parcărilor publice din Slatina, administrarea ansamblului de locuinţe pentru tineri – 600 apartamente din zona Crişan, prestări servicii şi închirieri utilaje de construcţii – trebuia să-i aducă venituri consistente, societatea are acum o gaură de peste trei milioane de lei, astfel că toată averea societăţii – parcarea supraetajată de lângă Spitalul Slatina (evaluată la 2.092.500 lei, conform raportului de evaluare realizat recent), 11 uscătorii aferente unor scări de bloc evaluate la minimum 285.120 de lei, un apartament evaluat la 50.000 euro şi două terenuri intravilane în suprafaţă de 250 mp fiecare – va trebui acum valorificată pentru acoperirea creanţelor. La coadă pentru recuperarea creanţelor stau 18 creditori. Printre aceştia se numără Primăria Slatina, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, distribuitorul de energie electrică CEZ şi Compania de Apă Olt.
De asemenea, la masa credală s-au înscris şi firmele pe care Darius Vâlcov le controla prin interpuşii pe care el îi numea „pulifrici”, membrii ai grupului infracţional pe care fostul ministru al Finanţelor îl crease la Slatina. Este vorba de SC Contis Company SRL, SC Contis Consulting Company SRL, dar şi de avocata Irina Alexandra Ciobanu, membru al firmei de avocatură Ciobanu şi Asociaţii, toate înfiinţate la iniţiativa deputatului Daniel Bărbulescu din ordinul lui Darius Vâlcov, potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). SC Contis Company SRL şi SC Contis Consulting Company SRL aveau sarcina să ţină contabilitatea tuturor firmelor angrenate în afacerile grupului, dar şi pe cea a firmelor care au derulat afaceri cu Primăria Slatina. Una dintre acestea era SC Imobiliare Consloc SRL, înfiinţată în urmă cu 10 ani la iniţiativa lui Vâlcov pentru a fi folosită, cum s-a dovedit mai târziu, pentru manevre de clică în domeniul imobiliar. Printre altele, societatea a fost folosită de Administraţia Vâlcov în manevrele prin care vânzarea SC Aceti SRL, la care unic acţionar era tot Consiliul Local Slatina, la doar jumătate de preţ din valoarea contabilă a firmei, în favoarea unuia dintre prietenii primarului Darius Vâlcov, omul de afaceri bucureştean Ovidiu Ramba, pe atunci administrator al SC Rupiah SRL, care a achiziţionat societatea scoasă la mezat. Ca să dea o aparentă legalitate afacerii, la licitaţie a fost trimisă să participe şi SC Imobiliarea Consloc SRL, care a avut rolul de a mima licitarea, potrivit Camerei de Conturi Olt.
Darius Vâlcov şi Minel Prina sunt judecaţi, în prezent, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar de corupţie, printre inculpaţi numărându-se şi ultimul director al SC Imobiliare Consloc SRL, Lucian Şuşală, fost director al lui Vâlcov şi care trebuie acum să dea socoteală pentru complicitate la trafic de influenţă, complicitate la spălare de bani şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Pe lista creditorilor se află şi SC Prima Piaţă 2000 SA, controlată de amicul lui Vâlcov, Cristian Ghenciu, care de ani buni administrează toate pieţele şi târgul din Slatina şi care în data de 1 aprilie 2015, după ce Darius Vâlcov a fost arestat de procurorii DNA, a raportat Poliţiei furtul a patru saci cu documente contabile şi două unităţi de calculator cărora oamenii legii nu le-au mai dat de urmă.