Lăsat în libertate de procurorii din Balş după ce şi-a lovit cu toporul în cap mătuşa şi ar fi violat-o

Un tânăr a fost arestat preventiv, săptămâna trecută, pentru 30 de zile după ce a încercat să îşi omoare o mătuşă din Găvăneşti lovind-o cu un topor în cap, după care ar fi violat-o. Ulterior, bărbatul a căutat-o pe bunica lui, cu acelaşi gând, s-o ucidă. Agresorul şi-a pregătit monstruosul plan cu lux de amănunte şi doar o minune a făcut ca victimele să scape cu viaţă. El este cercetat acum pentru viol şi pentru tentativă de omor calificat. Ciudat este şi că, până să fie încarcerat, făptaşul a fost lăsat liber mai mult de o lună după comiterea faptelor de către procurorii din Balş, primii care s-au ocupat de caz. Dosarul a fost, ulterior, preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Totul s-a petrecut în data de 12 septembrie, când, din raţiuni pe care anchetatorii urmează să le desluşească, Cristian Gabriel Roşulescu, cu vârsta de până în 30 de ani, s-a hotărât să le ucidă pe mătuşa sa, Mariana Constantin, Găvăneşti, şi pe bunica sa, care locuieşte în Slatina. Agresorul nu şi-a pus imediat planul în aplicare, ci şi l-a pregătit în amănunt. El s-a deplasat mai întâi la un mare complex comercial din Craiova, de unde a cumpărat un topor, o teslă, mănuşi şi o săpăligă, pe care le-a băgat într-o plasă. În jurul orei 21:00, având asupra sa plasa cu obiectele menţionate, bărbatul a luat un taxi şi a revenit în localitatea de domiciliu, comuna Găvăneşti, sat Băleasa. A tras direct la locuinţa mătuşei sale să îşi ducă la bun sfârşit gândul ucigaş.

„Inculpatul a bătut la uşă, iar în momentul în care victima, C.M,. s-a apropiat, a scos toporul din plasă şi i-a aplicat o lovitură cu acesta, în zona capului, lovitură în urma căreia victima s-a dezechilibrat. În continuare, acesteia i-au fost aplicate mai multe lovituri cu toporul, în zona capului, până când aceasta a căzut la podea, unde i-a mai aplicat încă o lovitură cu toporul în zona feţei”, spun procurorii. Victima a fost găsită în stare de inconştienţă, existând suspiciuni că aceasta a fost agresată fizic şi sexual.

Ulterior, în jurul orei 21:40, inculpatul s-a deplasat în municipiul Slatina, la locuinţa bunicii sale, R.A., a bătut la uşă şi a încercat să pătrundă în locuinţă. Nerăspunzând nimeni şi uşa fiind închisă, bărbatul a plecat.

„La scurt timp s-a întors cu intenţia de a sparge uşa cu toporul pentru a o ucide pe bunica sa, însă pe scări s-a întâlnit cu unchiul său, R.F,, care l-a lovit cu piciorul peste topor şi a strigat la el, moment în care agresorul s-a speriat şi a fugit de la faţa locului”, mai spun procurorii.
De caz s-au ocupat, iniţial, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, care au început urmărirea penală în aceeaşi zi, dar care l-au lăsat pe agresor în libertate vreme de peste o lună de zile, până joi, 15 octombrie, când dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, care au schimbat încadrarea faptelor din infracţiunile de viol şi lovire sau alte violenţe, pentru care au demarat cercetări procurorii bălşeni, în infracţiunile de viol şi tentativă de omor calificat. În aceeaşi zi, făptaşul a fost reţinut pentru 24 de ore.
„În cursul zilei de ieri, 15.10.2015, s-a dispus reţinerea suspectului R.C.G. pentru pe o durată de 24 ore, începând de la data de 15.10.2015, ora 20.45, până la data de 16.10.2015 ora 20.45. Reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, urmează ca Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt să solicite judecătorului de drepturi şi libertăţi, arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Olt.

În 16 octombrie, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Magistraţii au admis cererea procurorilor. „Admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt nr. 426/P/2015 din 16.10.2015 şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Roşulescu Cristian Gabriel, in prezent deţinut in Arestul IPJ Olt, pe 30 de zile, de la data de 16 octombrie 2015 până la data de 14 noiembrie 2015”, se arată în încheierea Tribunalului Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here