Campanie preventivă / Dezbateri pe tema apărării împotriva incendiilor în toate oraşele din judeţul Olt

După tragedia provocată de devastatorul incendiu de la clubul Colectiv din Bucureşti, Prefectura și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt vor demara, miercuri, 4 noiembrie, o amplă campanie de informare publică în domeniul apărării împotriva incendiilor.

Campania va cuprinde atât dezbateri directe cu agenţii economici care administrează cluburi, discoteci, restaurante, centre comerciale etc, cât şi informarea unităților administrativ-teritoriale din întreg județul privind modul de aplicare a prevederilor legale în domeniul apărării împotriva incendiilor.

„În cadrul acestor dezbateri specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt vor aborda aspecte legate de obligațiile privind apărarea împotriva incendiilor, atât la nivelul agenților economici (în special cluburi, discoteci, restaurante, centre comerciale, centre și cămine culturale etc.), cât și la nivelul instituțiilor publice (inclusiv unitățile spitalicești), precum și aspecte referitoare la normele de prevenire și stingere a incendiilor”, a explicat prefectul judeţului, Silviu Neacşu.

Întâlnirile specialiştilor cu cei care urmează să fie informaţi vor avea loc în toate municipiile și orașele din județ, după un program exact. Astfel, în 5 noiembrie reprezentanţii prefcturii şi ai ISU se vor afla la Slatina, Caracal, Balș, Piatra-Olt, Corabia și Drăgănești-Olt, iar în 6 noiembrie în Scornicești și Potcoava.

Dincolo de popularizarea normelor legale în domeniul apărării împotriva incendiilor, beneficiarii vor afla amănunte despre măsurile de prevenire și despre conduita de urmat pe timpul situațiilor de urgență generate de incendii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here