PSD Slatina vrea gratuitate pentru elevi, studenţi şi pentru beneficiarii ajutorului social la transportul în comun

PSD Slatina a elaborat un proiect de hotărâre care prevede extinderea accesului gratuit la transportul în comun la mai multe categorii sociale. Anunţul a fost făcut joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de deputatul Emil Moţ, preşedintele organizaţiei. 

Potrivit acestuia, de această gratuitate ar trebui să beneficieze, pe lângă pensionari cu venituri mici, şi ceilalţi pensionari, indiferent de cuantumul pensiei, elevii, studenţii, beneficiarii de ajutor social şi copiii între zero şi şase ani.

„Am un proiect de hotărâre pe care consilierii locali PSD îl vor prelua, îl vor promova şi îl vor vota în consiliul local. Acesta se referă la aprobarea subvenţionării serviciului public de transport de persoane prin curse regulate în municipiul Slatina. Potrivit proiectului, începând cu 1 ianuarie 2016, se aprobă acordarea de gratuitate la legitimaţiile individuale de călătorie pentru următoarele categorii de persoane: pensionarii, indiferent de cuantumul sau tipul pensiei de care beneficiază, elevii şi studenţii, care urmează cursurile unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului Slatina, beneficiarii de ajutor social, copiii cu vârsta cuprinsă între zero şi şase ani. În esenţă, am extins baza subvenţiilor de la Primăria Slatina către mai multe categorii sociale. Oamenii care au cerut cel mai mult acest lucru au fost părinţii elevilor care frecventează cursurile în Slatina”, a declarat deputatul Emil Moţ.

Preşedintele PSD Slatina a mai dat asigurări că noile facilităţi nu vor afecta bugetul local al municipiului, care anual creşte cu până la 10 procente.

„În fiecare an, bugetul Slatinei creşte între 5 şi 10%. Impactul bugetar asupra acestei creşteri este undeva între 8 şi 10%, iar impactul pe întregul buget al municipiului este undeva între 0,8 şi 1%”, a mai spus liderul PSD Slatina.

Emil Moţ a fost desemnat oficial să candideze în 2016 din partea PSD la funcţia de primar al Slatinei. 

4 COMENTARII

  1. Acest semianalfabet, Emil Parrot Mot, minte! Parintii doresc un sistem de invatamant performant, nu unul in care copiii sa-si iroseasca anii tinetetii in meditatii epuizante. Elevii si parintii doresc carti in biblioteci. Specialist in Aristotel fiind, acest personaj mediocru ar trebui sa stie despre virtutile PERIPATETISMULUI!

  2. In 1929, Alfred North Whitehead wrote, “The safest general characterization of the European philosophical tradition is that it consists of a series of footnotes to Plato” ( Process and Reality: An Essay in Cosmology. New York: Macmillan Company, 1960, Cap. 1, Fact and Form, p. 39.). In 2015 putem spune : Toata gandirea politica romanesca va consta doar din note de subsol la EMIL PARROT MOT !

  3. Daca te preocupa nepropagandistic problemele elevilor, parintilor si profesorilor te invit sa vizitezi si sa evaluezi conditiile in care acestia isi desfasoara activitatea , in subsol, la C.T.Alexe Marin . Viziteaza clasa cu clasa si imagineaza-ti ca esti elev. Poate meditezi , ca viitor primar, si la maniera in care a fost desfiintat C.T Ion Mincu. Altfel ramai ceea ce esti: a wretched funny parrot !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here